Postgrau d’interpretació teatral. Metodologia CODA. 21a edició

Ricard Boluda, creador conjuntament amb el seu mestre Fausto Carrillo del Sistema d’interpretació actoral Coda, proposa un coaching formatiu personalitzat que permeti la conquesta i domini de la organicitat en escena.

El Sistema Coda potencia la comprensió i pràctica del propi procés creador, però no proporciona models de creació ni personals ni en col·lectiu. Com a sistema d’aprenentatge es cenyeix estrictament a l’adquisició d’hàbits, competències i autonomia com a intèrprets.

Som especialistes en diagnosticar els problemes i disfuncions dels intèrprets i en oferir propostes específiques de  treball ajustades a les seves necessitats.

Si vols assistir a alguna de les nostres sessions informatives pel curs 2024-25, pots inscriure’t-hi emplenant el formulari de la formació que t’interessa!
Per qualsevol dubte, contacta amb nosaltres a escola@eltimbal.org , trucant al 933027347 o a través del formulari web.

Metodologia
  • Treball organitzat en grups reduïts d’un màxim de quatre participants, per tal de treballar amb un nivell de concentració i de recerca elevada i intensa.
  • L’objectiu essencial del treball està en l’exploració de les dificultats actorals relacionats amb la percepció i comprensió de la situació del personatge, i amb els aspectes vinculants a la pèrdua de la organicitat i la interrelació en el joc escènic.
  • L’eina fonamental de treball és el text: l’estructura dinàmica de sentits més completa. El text és una excel·lent escola d’aprenentatge que disciplina l’actor per treballar, indistintament, en dramatúrgies textuals o no textuals.
  • Els processos de treball seran trimestrals i el compromís que demanem és anual. Cada procés termina amb una posada en comú oberta al públic, pactada de mutu acord amb els participants.
Procés d’admissió
  • Dirigit a graduats/es en art dramàtic (ESAD, CFGS, Formació Professional amb titulació pròpia), i actors i actrius amb formació i professionals que volen consolidar el seu ofici i revisar els procediments de preparació i execució escènica.
  • Cal superar una entrevista-audició amb els coordinadors del Postgrau on l’aspirant presentarà un monòleg d’entre 3 i 5 minuts.
  • Les proves individuals es faran del 10 de juny al 23 de juliol, i del 2 al 25 de setembre en horaris concertats i sempre que quedin places lliures.
    La inscripció a les proves s’obre el 6 de maig i es tanca el 20 de setembre (exceptuant el període de vacances d’agost). Un cop la persona és admesa s’inicia el procés de matriculació. Les places que oferim al postgrau són limitades. Caldrà demanar dia i hora a secretaria, presentar CV i pagar la taxa corresponent (25 euros)
  • L’alumnat que hagi cursat satisfactòriament el Cicle Formatiu de Grau Superior i el Pla de Formació Actoral a el timbal estan exempts de l’audició i de pagar la taxa. Tanmateix aquest alumnat haurà de tenir igualment l’entrevista amb el coordinador del Postgrau, qui l’orientarà segons les aptituds i el procés formatiu de la persona estudiant.
  • Els grups de treball seran establerts a criteri del professorat i un cop acabat el període d’entrevistes-audicions. Un cop la persona és admesa ja es pot matricular. El centre ofereix 12 places.

D’octubre del 2024 a juny del 2025 en que els processos de treball estan dividits en tres trimestres:

  • Del 30 de setembre al 20 de desembre.
  • Del 8 de gener al 24 de març.
  • Del 26 de març al 20 de juny.
  • Dilluns i dimecres, a concretar en la franja horària de 13:00 a 17:30h.
  • Les sessions tindran una durada de 85 minuts.
  • 110 hores de formació personalitzada i 60 hores de treball autònom.
Professorat
Array
(
    [0] => Array
        (
            [professor] => 529
        )

    [1] => Array
        (
            [professor] => 528
        )

    [2] => Array
        (
            [professor] => 873
        )

)

“La satisfacció de rebre un bon aprenentatge de la mà de docents especialitzats, que porten la interpretació de l’alumnat a un nivell professional. De fet, sempre recomano amb confiança qualsevol dels cursos que he fet a el timbal.”

Roser Justicia, Actriu. Promoció 2019-2020

“Cursar el Postgrau d’Interpretació. Metodologia CODA és gairebé com anar a fer-se un TAC actoral. El professorat examina amb lupa els vicis, mals hàbits i les dreceres que tenim i prenem com a intèrprets i ens proposen reptes interpretatius encaminats a treballar i corregir les mancances personals de cadascú. Sortiràs com nova!”

 

Jordi Ciurana, Actor. Promoció 2017-2018

“El postgrau de CODA va ser un abans i un després en el meu desenvolupament com a intèrpret. En el procés, vaig aprofundir en la tècnica actoral, i em vaig fer amb eines, que sempre m’acompanyen en la meva professió. Va ser cursant aquests estudis, que vaig sentir el clic, d’alumna a professional. Sempre agraïda.”

Aitziber Doistua, Actriu. Promoció 2017-2018

“Per a mi cursar aquest Postgrau a el timbal va significar ordenar tots els coneixements previs i assentar tota la tècnica apresa. El fet que els grups siguin reduïts fa que l’atenció sigui totalment personalitzada.
Personalment, vaig sentir que durant tot el procés la comunicació amb el professorat era clara, teníem els mateixos objectius. S’aprofita cada minut a l’aula!”

Maria Mandret Abelló, Actriu. Promoció 2017-2018

El Postgrau d’interpretació teatral, metodologia CODA em va posar autèntics reptes interpretatius, i l’equip docent va donar-me totes les eines per superar-los. El treball és molt minuciós amb l’actor; un treball personalitzat per donar-te les eines que necessites”

Alejandro Saiz, Actor. Promoció 2017-2018