centre de formació i creació escènica

Xavier Pàmies.

Actor, productor, director i professor en matèria d’arts escèniques.

Membre de l’AADPC, de l’AISGE i fundador, juntament amb Carla Ricart, de La Trama Produccions, on realitza tasques de direcció, creació, producció i comunicació des de 2011, i on ha produït, coproduït i estrenat fins a set muntatges.

Diplomat en Investigació Privada per la UB. És al GTCN on s’inicia en el món del teatre de la mà d’Isidor Barcelona.

Format en Art Dramàtic a l’Estudi Nancy Tuñón-Jordi Oliver, i en Dansa, a les escoles Àrea i Tragantdansa. Complementa la seva formació, entre d’altres, amb Clara Segura, Carme Poll, Javier Daulte, Berty Tovías, Christophe Marchand, Tomeu Vergés, Jordi Casanovas, Daniela De Vecchi, i en dramatúrgia, amb Victoria Szpunberg i Jordi Prat a l’Obrador-Sala Beckett. És, també, autor de les obres: “Uno de los grandes” i “En John i la caixa de música”.

En teatre i dansa ha estrenat fins a una quinzena de peces. Destacar els seus treballs al costat de Marc Rosich, Carles Mallol, Antonio Calvo, Marc Angelet, Anna Sarrablo, Pavel Bsonek, Pepa Calvo, Guillem Clua, Daniela De Vecchi (LAminimAL), Mauro Barahona, Anna Hierro (La Veronal) i Marilia Samper, amb qui va treballar la darrera temporada a El Maldà, amb el muntatge de La Trama, “Vernissatge” de Václav Havel.

Entra en contacte amb la companyia Espai en construcció a la 1ª edició del Festival de teatre de creació en col·lectiu Km.0, a La Vilella, sota la direcció de Roger Ribó. Actualment està a punt d’estrenar “Si jo no hi fos (la festa seria més divertida)”, segon espectacle de la companyia.

En direcció ha treballat en varis muntatges. Destacar l’obra “28 dies”, de Jordi Casasampera, l’ajudantia de direcció a “Amores minúsculos”, dirigida per Iñaki Nieto, produïda per Los Zurdos i estrenada al Club Capitol de Barcelona, i la direcció de la micro peça “Serendipia”, d’Adela Silvestre.

En televisió, destacar les seves participacions a “Jo, el desconegut”, de Joan Mallarach per TV3, “Tu i jo i tots els animals del bosc”, de Lluís de Sola per la XTVL, “Una flama al cor”, de J.M. Mañé per Benecé, el molt premiat “Por la mañana”, de Toño Chouza (Sala 33) i a les sèries “Infidels”, “La Via Augusta”, “El cor de la ciutat” i “La Riera” per a TV3.

En publicitat ha participat en més d’una vintena de produccions. Destacar “Quakers”, realitzat per Joachim Bach -Òscar per The New Tenants-.

En cinema, destacar els seus treballs a “Vulcania”, de José Skaf per Zentropa Spain estrenat al Festival de Sitges, “Messi”, d’Alex de la Iglesia per Mediapro i “Tu y yo”, de Kike Maíllo per a Sábado Películas.

Com a docent ha treballat a El Timbal, a l’Estudi Nancy Tuñón, al Col·legi del Teatre i a L’Excèntrica Centre d’Arts Escèniques, entre d’altres.

xavierpamies.com
vimeo.com/xavierpamies

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anar a Dalt