La Companyia Yorrick, joves actors i actrius de El Timbal. La Creació.

Components de la jove Companyia Yorrick, integrada per joves alumnes de El Timbal

Amigues i amics, els nostres alumnes dels cursos de Teatre Jove Àlex Gascó, Blanca Ramírez, Joan Cervera, Josep Núñez i Marc Pérez han fet companyia  i comparteixen amb nosaltres la seva curta trajectòria.

“Ara farà un any que vam formar la Companyia teatral Yorrick. Va néixer com una necessitat de creació i investigació teatral. Des de feia temps que volíem crear una obra pròpia perquè volíem comprovar si estàvem capacitats per fer-ho sense l’ajuda dels mestres i vam decidir portar-ho a terme.

El grup, inicialment, estava constituït per cinc actors, tots alumnes de El Timbal. Érem l’Àlex Gascó, la Blanca Ramírez, en Joan Cervera, en Josep Núñez i en Marc Pérez. El primer pas va ser comentar la nostra proposta a l’escola, ja que allà seria on tindríem que assajar, crear, actuar, etc.

Vam parlar amb la Mònica Cordomí, que ens  va coordinar els horaris de las sales que ens podria cedir el timbal per als assajos.

Tenint ja un espai per a nosaltres ens vam ficar mans a l’obra en la creació del nostre projecte.

Per a crear la que seria la nostra primera obra, vam decidir inspirar-nos en gags dels nostres ídols, els Monty Python.

Un cop versionats els gags que havíem seleccionat, i havent creat alguns de nostres, vam decidir representar l’obra a una de las sales de El Timbal. Per això, l’escola ens va prestar material per a utilitzar-lo com a atrezzo i, amablement, el professor Josep Sàbat va canviar el seu horari de classe per a que tinguéssim una sala per a estrenar-la i comprovar com reaccionava el públic al nostre humor.

Fou un èxit. El públic o va gaudir molt, tant els familiars, els companys de teatre, i fins i tot els professors. Alguns dels quals ens van motivar per a intentar fer més representacions.

I pocs dies desprès, en Marc Brualla, un altre professor de El Timbal, ens va aconseguir una actuació al Bar-Llibreria Roxanne que es troba al barri de Gràcia.

Van seguir uns mesos en els quals ens vam dedicar a millorar parts de l’obra que no havien agradat tant al públic. En aquell període de temps un dels actors, en Marc Pérez, va abandonar el grup i va ser reemplaçat per la Zaira Grave.

Llavors ens vam veure obligats a canviar moltes parts de l’obra un mes abans de la representació. Per sort, El Timbal ens va permetre assajar més hores i així vam aconseguir tenir l’espectacle a punt per a la data.

I així, el dia 5 de maig a las 19:30 vam representar per segon cop l’obra que tenia com a títol: El nostre món “menys o menys”.

Actualment, estem preparant un nou projecte per a representar-lo l’any vinent ja que El Timbal segueix proporcionant-nos suport.

Doncs, seguirem els passos d’aquests joves actors i actrius creadors…