La Kinesiologia i la Simonson Technique

  • el timbal FORMACIÓ
La Kinesiologia i la Simonson Technique
L’Anna Agustí

L’Anna Agustí, professora de dansa de El Timbal, Centre de Formació i Creació Escènica ens deixa les seves reflexions sobre l’ús de la Kinesiologia a la pràctica de la dansa, especialment als cursos de Modern Dansa Jazz que imparteix utilitzant la Simonson Technique 

LA KINESIOLOGIA I LA SIMONSON TECHNIQUE

I per què no…

Per què no incorporar la practica de Kinesiologia a les classes de Simonson Technique? Què és la Kinesiologia?

Impartir classes basades en Simonson Technique és fonamentalment fomentar una presa de consciència corporal a través de la dansa. Dels 36 anys que fa que sóc Mestre de dansa, en fa 24 que ensenyo treballant la tècnica Simonson, basada en el moviment i ritme de la dansa Jazz combinant amb conceptes d’anatomia i enteniment dels límits del cos, així com de les possibilitats i capacitats particulars de cadascú.

POSTURA I CONEIXENÇA DEL COS, VIURE MILLOR

Malgrat la satisfacció d’ensenyar una tècnica que beneficia als meus estudiants en la postura i coneixença del cos, mai m’he deixat de preguntar què puc fer jo? Què més puc fer per ajudar als estudiants a tenir eines per trobar la seva pròpia formula de viure millor?

És en aquesta constant pregunta que vaig trobar una possible resposta: Per què no ensenyar al mateix temps els moviments i rutines de dansa amb unes maniobres de Kinesiologia? La Kinesiologia és una disciplina que permet avaluar els desequilibris de la persona a través del to muscular i de la seva funcionalitat. Ens permet identificar la naturalesa dels bloqueigs (dolor, estrés, alteracions emocionals, …) i des de l’arrel ens obre el camí cap a l’harmonització corresponent per recuperar un nivell emocional més adequat. D’aquesta manera cada estudiant pot sentir la millora no només en el moment en que es fa l’exercici de classe.

A la conclusió que he arribat és que la meva manera de millorar i potenciar el benestar dels estudiants es fomenta en l’aprenentatge de al tècnica Simonson tot combinant-ho amb la introducció de la Kinesiologia. Així doncs, a mesura que avança el curs, l’estudiant va experimentant la millora que busquem. És a dir, lluny de quedar-nos només en l’àmbit físic, al treball que fem li donem un focus més profund per tal d’entendre l’equilibri emocional i energètic així com la millora de l’organisme.

Tant es així que des de fa uns anys comencem la classe amb uns minuts de pautes Kinesològiques, les quals apliquem als exercicis de classes. A més a més, els estudiants poden incorporar aquestes maniobres com a part de les seves rutines a casa i utilitzar-les per sentir-se millor en el seu dia a dia.

I tu? Per què no descobrir aquestes classes? Ara es el teu torn de preguntar-te: Per què no…

Anna Agustí, imparteix classes de Modern Dansa Jazz  a El Timbal de setembre-octubre al juny. Per a més informació cliqueu aquí.