Ainara Gurrutxaga

Equip col·laborador

Directora, actriu, dramaturga i pedagoga.

És directora artística de la companyia Dejabu juntament amb Urko Redondo i Miren Alcalá. Creadora de teatre, és llicenciada en ciències de la comunicació (UPV) amb màster en llengua, comunicació i semiòtica (ILCLI Institute) i graduada en arts escèniques a la London International School of Performing Arts. Completa els seus estudis amb les companyies Complicité (UK), Phillipe Genty (França), Javier Swedski (Argentina), Xabi Bobés (Catalunya) i Legaleon-T (EH)

Ainara ha creat i dirigit diverses obres teatrals. Destaquen Gizona ez da txoria creada el 2011 (Premi a la millor actriu del Subotic aTheatre festival, Premi a la millor obra al festival ACT), així com Gure bide galduak (2015) y Arrastoak (2016), ambdues guardonades amb el Premi Donostia de teatre. Els textos d’aquestes obres estan publicats.

Ha col·laborat amb diverses companyies com la National Theatre i Limbik al Regne Unit, i amb la Fàbrica de Teatro Imaginario, Rouge Elea, Ttak, Anakrusa i Ttanttaka Teatroa al País Basc.

Ha treballar com a intèrpret a Portugal, Itàlia, França, Regne Unit, Espanya, Txèquia, Sèrbia, Bosnia i Equador. Al món audiovisual ha participat amb papers protagonistes a la pel·lícula Amaren eskuak de Mireia Gabilondo, el curtmetratge Belarra de Koldo Almandoz, a la webserie Euria ari du de Tamara García (Projecte de Labo en Tabakalera, Donostia) i recentment com a actriu de repartiment a Ofrenda a la tormenta dirigida per Fernando González Molina.

Ha liderat laboratoris i tallers de creació a diverses companyies i centres educatius (entre ells UPV/EHU, ADEL) i actualment és coordinadora i professora de l’escola Antzerki Labea, d’Errenteria.

Actualment treballa com a actriu, escriptora i directora a diferents projectes.