Anna Ros

Equip col·laborador

Directora artística i actriu

Llicenciada l’any 2007 en Art Dramàtic en l’especialitat de teatre gestual, per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha treballat en la construcció, la interpretació i la manipulació de diferents tipus de titelles i d’objectes amb La Companyia del Príncep Totilau, dirigida per Marc Hervàs, i amb el Centre de Titelles de Lleida.

La seva passió per perfeccionar la tècnica del moviment la va portar a especialitzar-se en l’art del mim corporal del mestre francès Étienne Decroux amb la companyia Moveo Teatre a Barcelona, i també amb Theatre de L’Ange Fou, a Londres.
L’any 2012 va estar amb la Compagnie de Philippe Genty a París, on va aprofundir en el treball amb materials i en diferents tècniques de manipulació de titelles i d’objectes.

En tornar d’aquesta experiència tan enriquidora va crear LaBú Teatre, el seu propi projecte artístic de creació escènica contemporània i investigació de la dramatúrgia de l’objecte, atmosferes i paisatges visuals, utilitzant materials ordinaris i transformant-los en quelcom extraordinari. L’estètica de LaBú es reafirma a través d’un llenguatge únic de textures, plasticitat i música creant quadres visuals en moviment que suggereixen estats de lleugeresa i llibertat per a petits i grans.

Conjuntament al seu treball escènic LaBú proposa, a partir del seu llenguatge propi, tallers de creació de poesia visual i acompanyament en la posada en escena d’altres projectes artístics.