Diego Vega

Equip col·laborador

Guionista i director de cine i series.

Diego Vega (Lima, 1974) es va llicenciar en Ciència Econòmiques abans d’estudiar cinema a l’EICTV (Cuba) i un postgrau a l’ESCAC (Barcelona), on es va especialitzar en escriptura de cinema i sèries de televisió. Des de llavors ha dividit el seu treball entre l’escriptura i la direcció de pel·lícules i de sèries. Des del 2010 resideix a Barcelona.

És Guionista, Productor i Director, juntament amb el seu germà, de les pel·lícules OCTUBRE (2010), Premi del Jurat de la Secció Oficial Un certain regard del Festival de Cannes FF; EL MUT (2013), Leopard de Plata al Concorso Internazionale del Locarno FF; LA BRONCA (2019), Premi del Jurat de la secció “Nous Horitzons” de Sant Sebastià FF. A aquests premis en les seves estrenes internacionals, es van sumar reconeixements com a Millor Director a BAFICI, Millor Director a Cartagena FF, Young Critics Award Mumbai FF, Millor Guió a Guadalajara FF, Millor Pel·lícula en Festival de cinema de Mar de Plata, Millor Opera Prima a Habana FF, Premi Especial del Jurat a Odessa FF, Grand Prix a Minsk FF, Premi de la Crítica Apreci a Lima FF, entre d’altres.

És Co-Guionista de GUERRERO (Fernando Villarán, 2016), èxit de taquilla al Perú sobre la vida del seu futbolista més popular; Co-Guionista del projecte de llargmetratge REINES de la directora suïssa Klaudia Reynicke, amb data de rodatge el 2022. ELS VOLTORS, co-escrit també amb el seu germà, serà el seu quart llargmetratge de ficció, el guió del qual i projecte en etapa de desenvolupament ha obtingut el suport de MEDIA CREATIVE EUROPE.

A Series: és Co-creador i Guionista d’EL DIA DE LA MEVA SORT (Daniel i Diego Vega, 2019) per a Movistar Latam; Co-Guionista de MATAR EL PARE (Mar Coll, 2017) per a Movistar+ Espanya; Co-Guionista a les temporada 2 i 3 de la sèrie EL CHAPO (2017-2018) per a Netflix, Co-Guionista de AMB CAPITÀ la primera sèrie produïda al Perú per Netflix que es troba actualment en rodatge.

Com a Director de sèries ha estat convidat com a Director per dirigir capítols de la sèrie EL CHAPO (2018) per a Netflix i és Co-Director de la minisèrie EL DIA DE LA MEVA SORT (2019) per a Movistar Latam.

Com a Productor, va fundar a Lima amb el seu germà MARETAZO CINEMA amb la qual ha produït publicitat i cinema. Ha coproduït amb França, Espanya, Colòmbia, entre altres països, rebent fons de Cinemas du Monde (França), Programa Ibermedia, Visiones Sus Est (Suïssa), Global Film Initiative (USA), Ministeri de Cultura del Perú, entre d’altres. L’empresa ha estat convidada a participar de mercats, tallers i fòrums internacionals com L’Atelier-Cinéfondation del festival de Cannes, Guadalajara Co-production Market, Fundació Carolina d’Espanya, Fundació Toscano-Sundance, Manheim Meetings, entre d’altres.

És docent habitual a l’ESCAC de Barcelona, ​​al Màster i Grau, on imparteix tallers d’escriptura de guió i direcció cinematogràfica. També ha impartit tallers a l’EICTV a Cuba i l’Escola TAI a Madrid.

Abrir chat
Et podem ajudar? ¿Te podemos ayudar?
Et podem ajudar? ¿Te podemos ayudar?