Roser de Castro

Equip col·laborador

És actriu, docent i dramaturga.

És Llicenciada en Art Dramàtic en l’especialitat d’Interpretació de Text per l’Institut del Teatre de Barcelona i graduada en Tècnica Meisner per Javier Galitó-Cava. S’ha format en Tècnica Vocal amb Lluïsa Sala, Coralina Colom i Gemma Reguant, entre d’altres; en Vers i Dicció amb Lluís Solà i Rosa Victòria Gras; i en Cant amb Josep Pieres i Rosa Maria Vilar. Ha estat professora titular de l’assignatura de Veu i Dicció als estudis d’Art Dramàtic de l’Aula de Teatre de Lleida i de l’Estudi per l’Actor Nancy Tuñón-Jordi Oliver; i professora de dicció catalana a Eòlia. Ha cursat el màster Desenvolupament Personal i Lideratge a la UB. És experta en Habilitats Comunicatives i realitza seminaris d’aquesta matèria per diverses empreses i professionals.

Com actriu ha treballat als escenaris catalans amb companyies com Sèmola Teatre i directors com Xavier Albertí, Joan Solana, Frederic Roda i Marc Molina, entre d’altres. Ha estrenat a teatres com El Mercat de les Flors, el Teatre Gaudí, la Biblioteca de Catalunya i el Teatre del Raval de Barcelona.

Com a dramaturga ha estudiat amb Helena Tornero, April de Angelis i Llàtzer Garcia, entre d’altres. Ha estrenat les peces de microteatre Acción de Gracias i Mirador, tarda, premi Roca Umbert de teatre; i l’espectacle Mulïer de Maduixa teatre, premi Max 2018 al millor espectacle de carrer, premi Tàrrega 2018 al millor espectacle, premi Umore Azoka 2017 al millor espectacle, Deventer Award 2017 i premi de les Arts Escèniques Valencianes al millor espectacle de carrer de l’any 2018. El darrer espectacle que ha estrenat ha estat Chroma, una peça de teatre-dansa al SAT de Barcelona, finalista als Premis de l’Institut del teatre 2018.