Xavier Pàmies

Equip col·laborador

Actor, productor, director i professor en matèria d’arts escèniques.

Membre de l’AISGE i fundador, juntament amb Carla Ricart, de La Trama Produccions. On realitza tasques de direcció, creació, producció i comunicació des de 2011, i on ha produït, coproduït i estrenat fins a deu muntatges.

Diplomat en Investigació Privada per la UB, és l’any 2005, amb el GTCN (Grup Teatre Campus Nord), on s’inicia en el món del teatre de la mà d’Isidor Barcelona.

Format en Art Dramàtic a l’Estudi Nancy Tuñón-Jordi Oliver, i en Dansa, a les escoles Àrea i Tragantdansa. Complementa la seva formació, entre d’altres, amb Clara Segura, Pablo Messiez, Carme Poll, Javier Daulte, Berty Tovías, Christophe Marchand, Tomeu Vergés, Jordi Casanovas, Daniela De Vecchi, i en dramatúrgia, amb Victoria Szpunberg i Jordi Prat a l’Obrador-Sala Beckett. És, també, autor de les obres: “Uno de los grandes” i “En John i la caixa de música”.

En Teatre i Dansa ha estrenat fins a més d’una vintena de peces. Destacar els seus treballs al costat de Sergi Belbel, Loredana Volpe, Marilia Samper, Carles Mallol, Antonio Calvo, Marc Angelet, Anna Sarrablo, Pavel Bsonek, Pepa Calvo, Guillem Clua, Daniela De Vecchi (LAminimAL), Mauro Barahona, Anna Hierro (La Veronal) i Marc Rosich, amb qui va treballar la darrera temporada a la Sala Atrium, amb el muntatge de La Trama Produccions: “ASAP” del propi Marc Rosich. Actualment prepara la tornada dels muntages “Gustafsson R60” de Rosa Molina a la sala Versus Glòries i “Vernissatge” de Václav Havel a l’Escenari Brossa.

Entra en contacte amb la companyia Espai en construcció a la 1ª edició del Festival de teatre de Creació en Col·lectiu Km.0, a La Vilella, sota la direcció de Roger Ribó (El Timbal), amb qui més tard va participar en el segon espectacle de la companyia: “Si jo no hi fos (la festa seria més divertida)”, també a La Vilella.

En Direcció ha treballat en varis muntatges. Destacar la direcció de la peça “28 dies”, de Jordi Casasampera i les ajudanties a “Ànsia (C R A V E) i “Hamlet_Segismundo” amb Loredana Volpe de la Cia. Salamandra, així com a “Amores minúsculos”, dirigida per Iñaki Nieto, produïda per Los Zurdos i estrenada al Club Capitol de Barcelona.

En Televisió, destacar les seves participacions al film “L’enigma Verdaguer” de Lluís Maria Güell per a Diagonal Televisió, TV3 i TVE, “Mira lo que has hecho” amb Berto Romero per a Movistar+, “El inocente” d’Oriol Paulo per a Netflix, “Jo, el desconegut”, de Joan Mallarach per a TV3, “Tu i jo i tots els animals del bosc”, de Lluís de Sola per la XTVL, “Una flama al cor”, de Josep Maria Mañé per a Benecé Produccions, el molt premiat “Por la mañana”, de Toño Chouza (Sala 33) i a les sèries “Centro médico” per a TVE, “Infidels”, “La Via Augusta”, “El cor de la ciutat” i “La Riera” per a TV3.

En Cinema, destacar els seus treballs a “Vulcania”, de José Skaf per a Zentropa Spain, estrenat al Festival de Sitges, “Messi”, d’Alex de la Iglesia per a Mediapro i “Tu y yo”, de Kike Maíllo per a Sábado Películas.

En publicitat ha participat en més d’una trentena de produccions. Destacar “Quakers”, realitzat per Joachim Bach, premiat amb un Òscar per “The New Tenants”.

Com a docent ha treballat a El Timbal, a l’Estudi Nancy Tuñón, al Col·legi del Teatre i a L’Excèntrica Centre d’Arts Escèniques, entre d’altres. Actualment, és professor i director de teatre a l’Escola Sant Miquel de Barcelona.

xavierpamies.com

vimeo.com/xavierpamies