Xavier Pàmies

Equip col·laborador

Actor, director, productor i docent. Graduat en Criminologia i Investigació per la U.B. i format en Art Dramàtic a l’Estudi Nancy Tuñón i en Dansa a les escoles Àrea i Tragantdansa. Cursant, actualment, el “Postgrau de Teatre i Educació” a l’Institut del Teatre, complementa la seva formació al costat de Pablo Messiez, Clara Segura, Javier Daulte, Christophe Marchand, Tomeu Vergés, Jordi Casanovas, Daniela De Vecchi, Mauro Barahona i Anna Hierro, entre d’altres, i en dramatúrgia, amb Victoria Szpunberg i Jordi Prat a l’Obrador de la Sala Beckett. És autor i director de les peces de creació pròpia, Uno de los grandes i En John i la caixa de música.

Cofundador de la productora La Trama Produccions, on realitza tasques de creació, producció, direcció i comunicació des del 2011, i on ha produït, coproduït i estrenat fins a dotze muntatges.

En Televisió, destacar els seus treballs a Un novio para mi mujer, L’enigma Verdaguer, Jo, el desconegut, Centro médico, Tu i jo i tots els animals del bosc, Una flama al cor, el molt premiat Por la mañana i a les sèries Com si fos ahir, La Riera, Infidels, La Via Augusta i El cor de la ciutat, entre d’altres.

En Cinema i ficció, destacar els seus treballs a Paraíso per a Movistar, Hache i El Inocente per a Netflix, als films Vulcania, de José Skaf, Messi, d’Alex de la Iglesia i Tu y yo, de Kike Maíllo, així com la participació en nombrosos curtmetratges, destacant el molt premiat El andar del borracho de Pol Armengol.

En Publicitat ha participat a més d’una trentena de produccions. Destacar Quakers, realitzat per Joachim Bach -Òscar per The New Tenants-, Alexa Amazon, realitzat per Andreas Nilsson o les darreres campanyes de Jack Danields i Senseo, realitzada per Sune Andersson, entre d’altres.

En Teatre i Dansa, destacar els seus treballs al costat de Marc Rosich, Carles Mallol, Antonio Calvo, Marc Angelet, Anna Sarrablo, Daniela De Vecchi (LAminimAL), Loredana Volpe, Sergi Belbel -Laboratori Peripècies, Sala Beckett-, Mauro Barahona i Anna Hierro, entre d’altres. Destacar, també, la participació a Si jo no hi fos (la festa seria més divertida), espectacle de creació col·lectiva de la cia. Espai en construcció, amb direcció de Roger Ribó, així com el muntatges de La Trama Produccions: Vernissatge, amb direcció de Marilia Samper per a El Maldà, La Gleva Teatre i l’Escenari Brossa, així com a ASAP de Marc Rosich a la Sala Atrium. Actualment, forma part de la Cia. La Salamandra, on ha participat com a actor i assistent de direcció a Ànsia (CRAVE), de Sarah Kane i direcció de Loredana Volpe a la Sala Atrium i amb qui actualment prepara l’estrena de L’habitació tancada per a la Sala Versus Glòries.

En Direcció ha treballat a 28 dies, Amores minúsculos al Club Capitol i Hamlet_Segismundo, de nou al costat de Loredana Volpe, amb qui recentment ha fet d’assistent a El nino, d’Irene Petra Zani i traducció de Joan Casas (Residència Premi Born 2020) per a l’Escenari Brossa.

Amb més de 10 anys de trajectòria com a Docent (Interpretació i tècniques en teatre i càmera, direcció i muntatge escènic, expressió i tècnica corporal…), cal destacar el seu pas per El Timbal, l’Estudi Nancy Tuñón, el Col·legi del Teatre, L’Excèntrica i Complot Escénico. Actualment, forma part de l’equip docent i és director escènic a l’ Escola Sant Miquel de BCN.

www.xavierpamies.com

Abrir chat
Et podem ajudar? ¿Te podemos ayudar?
Et podem ajudar? ¿Te podemos ayudar?