Teatre i Circ per als joves

teatre, circ i cinema per a joves

El Timbal ha programat per la propera setmana santa un curs intensiu de teatre i circ  adreçat als joves, conduit pel mestre del centre David Cuspinera Esperem que siguin del vostre interès i animeu als vostres joves a fer-la. A continuació, us en fem cinc cèntims:

 

TEATRE I CIRC PER ALS JOVES

Teatre, Circ i Cinema pels JovesEn aquest taller es treballarà les tècniques de circ i del teatre com a activitats que es complementen les unes a les altres.

El desenvolupament i la pràctica de les diferents tècniques del Circ fomenten la cooperació, la constància, el coneixement del propi cos, la millora de l’autoestima i l’empatia,.

Unes tècniques que afavoreixen habilitats a nivell psicomotriu i sociomotriu de cooperació i percepció espacial. En l’aspecte motor, els alumnes de tècniques de Circ demostren un augment en les capacitats coordinatives com són l’agilitat, l’equilibri dinàmic i estàtic i en la condició física general.

Altres valors emergeixen també en el procés d’aprenentatge d’aquestes disciplines com són l’esforç i la perseverança així com la cohesió i la solidaritat entre els companys.

El circ, plantejat de forma global i no cenyint-se només a l’aprenentatge de simples tècniques, incideix directament a la tant anhelada educació integral dels alumnes.

Ja que les diferents situacions motrius que es plantegen suposen un desenvolupament personal per a l’alumnat en tots els àmbits: afectiu, social, motor i cognitiu

En l’apartat teatral treballarem la creativitat i l’expressió corporal i artística mitjançant exercicis de desinhibició i improvisació que donaran eines als alumnes per a la seva expansió personal.

Per potenciar l’escolta i la consciència de l’espai es treballarà de manera individual i grupal, aprofitant els avantatges d’ambdós.

Tècniques de circ a treballar:

Acrobàcia: Tombarelles, rodes, verticals, ponts, palomes, flic-flacs, equilibris en parelles i grupals.

Aquesta disciplina requereix d’un bon escalfament previ tonificant que estiri i flexibilitzi els muscles i les articulacions. Una manera de conèixer i profunditzar els límits i les capacitats del propi cos. També es treballa l’agilitat, l’equilibri i la coordinació dinàmica, la consciència i l’expressió corporal.

Equilibris: Xanques, monocicle, rola-rola i funambulisme.

En aquestes disciplines els alumnes treballen l’equilibri dinàmic i estàtic així com la concentració, la responsabilitat i cooperació entre els companys, ja que han d’interaccionar per ajudar-se i dur a terme l’activitat.

Malabars: Pilotes, bitlles, carioques, mocadors, anelles, plat xinès, pal del diable i diàbolos.

Amb l’ajuda d’aquests diferents objectes els alumnes treballen les habilitats motrius, la percepció espai-temps i la coordinació dinàmica òcul-manual. També la complicitat i la cooperació ja que es treballa sovint amb parelles.

David Cuspinera

El Taller de Teatre i Circ per als joves està programat del 30 de març al 2 d’abril de 2015. Per a més informació d’aquestes dues activitats cliqueu aquí.