centre de formació i creació escènica

Meritxell Santamaría.

MeritxellSantamaria

Llicenciada en Art dramàtic per l’Institut del teatre, rep una beca per estudiar biomecànica amb Nikolai Karpov a San Miniatto (Itàlia) i rep estudis d’interpretació i dansa a  El Timbal, Centre de formació i creació escénica i estudis Nancy Tuñon. També obté el Grau Superior de solfeig i cant coral i el Grau Elemental de Piano, pel Conservatori del Liceu. Estudia violí i cant. Cursos de clown amb Sergi Estebanell (Pallapupas, pallassos d’hospital)

Realitza també diferents cursos de pedagogia teatral, d’intel·ligència emocional i de coaching. Obté el títol de Teatre d’ Intervenció social a l’escola de Teatre de l’Oprimit Patothom.

Estudia cursos sobre Salut Mental i Psicolpatologies en infants i adolescents a l’Escola Universitària Pere Tarrés obtenint una titulació pròpia.

En el teatre ha treballat amb Magda Puyo a “Trànsits” (sala Beckett) i “Temps real” (TNC). Amb la companyia TeatraparT ha treballat en tres espectacles com són “El 58”, “ En Pantalone no pot dormir” (assumint-ne la direcció) i “Alícia, bon voyage”. És la Pippi en l’espectacle musical “Pippi Langstrump” amb el qual ha fet temporada al teatre Regina, al Sat, al Poliorama i al Condal de Barcelona així com ha visitat diferents ciutats de Catalunya i Espanya. També l’hem pogut veure en altres espectacles com “Pasqua” d’ A.Strindberg (Caer), “Primera història d’Esther” de Salvador Espriu (TNC), “Les amargues llàgrimes de la Petra Von Kant” de Fassbinder, “Tatuatge” de Deah Loher o “Tot esperant l’estrena” de Josep Mª Diéguez.

Actualment és cofundadora del col·lectiu Colabse amb el qual fa gira per tot Europa amb l’espetacle Mesa para 2.

També l’hem pogut veure a la sèria de TV3 “El cor de la ciutat” fent el personatge de la Neus i en alguns capítulars de “Minoria absoluta” i “RIS científica”. En el cinema ha treballat a “25 kilates”, “La monja” i “Seeing double”.

www.meritxellsantamaria.cat

Anar a Dalt