Arriba el tast escènic de eltimbal

Arriba el tast escènic de eltimbal!

 

El tast escènic de eltimbal és un esdeveniment d’exhibició amb públic de peces teatrals de creació pròpia de l’alumnat dels plans d’estudi de formació professional (CFGS en tècniques d’actuació teatral i Pla de Formació Actoral).

 

El tast escènic és, doncs, una oportunitat per a explorar la creativitat i la veu artística dels i les estudiants, tot provant-se en una situació amb espectadors/es reals. A més, és un dels instruments d’avaluació vinculat a l’assignatura “Introducció a l’anàlisi teatral”, del currículum pedagògic.

El Tast Escènic té un valor històric per a la nostra escola de teatre, i és un dels nostres segells identitaris; la primera edició data dels primers anys de l’escola al Carrer Portaferrissa.

El Tast Escènic 22-23 d’enguany es repartirà en dos dies, i tindrà lloc els divendres 21 i 28 d’abril a les 19.30h a les instal·lacions de eltimbal. Estarà obert a públic, amb aforament limitat.

 

21 d’abril a les 19:30h

La carta
Víctor Herrada, Ferran Martínez i Aida Vilà
1r CFGS en tècniques d’actuació teatral

Tres germans hereus d’una herència multimilionària es veuen implicats en una disputa per l’apoderament de l’empresa més important del país, que porta tres generacions al top del sector. Els tres germans estan disposats a fer tot el possible per fer-te amb el lideratge de l’empresa. Però un gir dels esdeveniments fa que finalitzi l’herència. 

Insomnia
Clara Barniol, Marina Calatayud, Laura Herranz i Melina Papakyriakoy
1r Pla de Formació Actoral

La vida morta, el teu cos viu. Una serp fent voltes sobre si mateixa en una vitrina. La nit travessant l’espai-temps i la teva vida travessant-te a tu. Un bou salvatge, cansat i sol enmig d’un camp erm, groc i exhaust. Deu sessions d’exposició fòbica sense les mans de la teva mare per bressolar-te. La infància sota el llit. La quietud, el silenci. El futur asfixiant-te amb les dues mans. Els ulls plats i el rellotge detingut. Quant aguanta un cos sense dormir?

A secas
Paula Aguado i Bernat Carbonell
1r CFGS en tècniques d’actuació teatral

En un món on estan les persones que opinen sense saber, les que mai callen, les que ens corregeixen contínuament, les que suggereixen sense pensar. En un món on la mirada externa se’ns acaba reflectint en la interna, viu Cris, una persona, o dues? O tres…? Que no, són dues. O una… Cris a secas. 

Lo que el miedo se llevó
Laura Barbany, Claudia Domínguez, Aina Gómez i Mar Mañez
1r CFGS en tècniques d’actuació teatral

Combinant la poètica i la narrativa; el surrealisme i la bauhaus amb el naturalisme, relatem diferents situacions en què un humà sent por a la seva vida; i com a aquest li afecta. Exposem possibles pors molt freqüents en nosaltres que no ens deixen avançar. En poques paraules, descrivim el que és tenir por perquè es percebi la nostra idea sobre això i, sobretot, les conseqüències.

 

28 d’abril a les 19:30h

Eme
Rubén García, Joel Framis i Fernando Unzueta
1r Pla de Formació Actoral

Globus
Josep Maria Elorza, Marina Fernández i Jordi Homs
2n Pla de Formació Actoral

Un dia. Un dia més. Com qualsevol altre dia.
O potser no.
Una acció.
Una vida suspesa a l’aire. Un món que esclata en mil bocins.

La mossegada
Maria Camps, Carla Lladó, Núria Llos i Judith Parejo
1r Pla de Formació Actoral

La peça teatral “La Mossegada” explica la reflexió d’un personatge que s’enfronta a la pressió diària i la pressa constant que l’allunya dels plaers de la vida. El frenetisme del dia a dia, la veu interna dels nostres pensaments, el perfeccionisme, l’exigència que ens imposa la societat per ser productius/ves… Tots aquests factors i molts altres provoquen que no gaudim dels petits detalls, dels moments més simples, però que més plaer ens poden fer sentir…
La Mossegada ens ajudarà a reflexionar sobre la importància de viure plenament la vida i d’escoltar les nostres veus interiors per trobar la felicitat.
D’aquesta manera, mossegar la poma es converteix en una eina per reflectir visualment com cadascuna de les consciències emocionals influeix en les decisions del personatge principal. La peça és una crida a la reflexió per a l’audiència, tot recordant-los que la vida és massa curta per estar sempre corrent, i que és important prendre el temps per gaudir de les coses simples i meravelloses de la vida.

Al pot petit la bona confitura
Ana Paula González i Marina Nebot
2n Pla de Formació Actoral

En un món on impressionar-se es torna difícil, el ritme desenfrenat de les nostres vides ens impedeix valorar tot allò que ens rodeja diariament. De vegades necessitem ajuda per aturar-nso i apreciar totes aquelles coses quotidianes que ens fan gaudir.