Pla d’estudis i prova d’accés del Pla de Formació Actoral

Si sempre has volgut formar-te com a actor/actriu de forma professional, t’informem del pla d’estudis del Pla de Formació Actoral, la formació professional de tardes que oferim a la nostra escola de teatre!

El programa d’assignatures compta amb totes les matèries necessàries perquè l’alumnat assoleixi un domini suficient del propi cos, de la veu i de les tècniques d’actuació de base. El programa compta amb l’aplicació de tècniques de formació pròpies (sistema CODA).

A qui s’adreça?

Aquesta formació està adreçada a totes aquelles persones, futures actrius i actors, que vulguin assumir competències professionals actorals tot seguint un pla singular de formació propi que facilita als intèrprets les bases per a la seva autonomia com a creadors.

Assignatures

Obligatòries
Tècnica d’Interpretació ( Naturalisme, Comèdia clàssica, Teatre Èpic), Interpretació a càmera, Màscara, Entrenament del cos, Entrenament de la veu, Improvisació, Taller escènic, Introducció a l’anàlisi teatral.

Complementàries (es cursaran en horari de dilluns o dimecres de 20 a 22h.)
Lluita escènica, Cant, Formació i orientació laboral, Dramatúrgia

Informació pràctica

Inici de curs: 1 d’octubre de 2021.
Hores lectives
: consta d’un total de 900h de formació + 400 hores de treball autònom repartides en dos cursos lectius, d’octubre a juny.
L’horari és dilluns, dimecres i divendres de 16h a 20h (12 hores setmanals)

 

Proves d’accés curs 2021-2022

Inscripció a la prova d’accés fins el 17 de setembre. Per fer la inscripció a la prova heu de contactar amb la secretaria del centre a escola@eltimbal.org o trucant al 93 302 73 47.
Prova d’accés: 20 de setembre de 15h a 20h.

Si després de la prova d’accés queden places lliures, es faran proves individuals fins l’inici del curs l’1 d’octubre.

Estructura de la prova d’accés

Durant la primera part es treballarà amb el professorat d’entrenament de cos i de veu per tal de portar a terme una avaluació inicial de les aptituds de les persones aspirants. En aquesta part, a més, es farà un treball sobre el poema que el centre us proporcionarem uns dies abans de la prova. Es tracta de proves comunes on es treballa amb el format de grup-classe.

Durant la segona part es treballarà amb el professorat d’interpretació. La prova constarà d’una part comuna (grup-classe) on es plantejaran exercicis d’imaginari, improvisació, vinculació i interrelació. La part individual consistirà en la presentació d’un monòleg que l’aspirant triarà entre les opcions proposades pel centre.  Es valorarà la capacitat interpretativa així com la de proposta escènica. L’aspirant pot portar el vestuari i l’ escenografia que consideri important per la posada en escena del seu monòleg.

Podeu veure més informació del pla d’estudis del Pla de Formació Actoral aquí.