centre de formació i creació escènica

Taller d’escriptura social.

Nova edició del Taller d’escriptura social que Perpetuum organitza juntament amb eltimbal.
La crisi econòmica que es viu a Europa és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió individual i col·lectiva. Amb aquest taller volem articular una sèrie de respostes des de l’escriptura creativa i fomentar la reflexió crítica i dramatúrgica davant la situació que vivim a la nostra societat i, també, en el projecte europeu. Situació relacionada principalment amb valors que afecten a la vida econòmica, social i política de les persones. Per tant, el malestar davant el present i la reivindicació ideològica seran els elements fonamentals d’aquest taller, així com explorar les diverses vies per plasmar-les en un text teatral.

 

Es proposen dos tallers:

 • TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL (12 hores)
  Treballarem a partir d’una historia concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Sobre aquest primer input, analitzarem teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc. Reflexionarem en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la historia i farem exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.
 • TALLER DE CREACIÓ (12 hores)
  Experimentarem amb la instal·lació del text a l’espai. No es tracta de fer cap posada en escena, sinó més aviat investigar el feedback entre acotació, acció i moviment a l’espai escènic, l’ús teatral dels objectes i les diferents relacions amb el públic. Els participants lideraran aquest procés obert que no pretén cap resultat, tan sòls donar unes bases sobre l’eix escriptura textual-escriptura escènica i descobrir les seves múltiples possibilitats.
  Comptarem amb alumnes d’interpretació de eltimbal que ens ajudaran en el procés escènic.
  L’objectiu de la proposta és articular una sèrie de respostes des de la creativitat i la reflexió activa dels participants davant uns determinats fets o situacions. Davant de la complexitat dels conflictes, volem treballar amb la disparitat dels punts de vista i l’autocrítica, fugint del pamfletismes, buscant la provocació, pensant la millor manera d’articular la nostra opinió sobre el paper i sobre l’escenari.

A qui s’adreça?

El taller va adreçat a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i cultural, a dramaturgs o estudiants, intèrprets de les arts escèniques, perfils creatius, periodistes, professionals de diferents àmbits educatius, socials i culturals, etc, en definitiva a persones compromeses amb nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats sobre la realitat més propera.

Calendari

 • TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL – Setmana del 10 al 14 de desembre, 2018
 • TALLER DE CREACIÓ – Setmana del 17 al 21 de desembre, 2018

Horari:

 • Dilluns de 20h a 22h.
 • Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 19:30h a 22h.

Preu:

 • TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL : 90,00€
 • TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL + TALLER DE CREACIÓ: 130,00€

Descomptes:

 • 15% de descompte si et matricules abans del 3 de desembre, 2018
 • 15% de descompte si ets estudiant d’arts escèniques i/o et trobes en situació d’atur

 

Podeu fer la inscripció al curs aquí.
Per a més informació, podeu escriure a info@perpetuum.cat o a escola@eltimbal.org
Anar a Dalt