Alba Rosa

Organització

La seva carrera professional com a actriu comença el 2013 a Barcelona. Durant dos anys de treball i entrenament constant, adquireix un bon bagatge teatral i desenvolupa una tècnica teatral basada en la metodologia CODA a eltimbal.

Interessada en continuar la seva recerca de noves dramatúrgies, al 2015 entra a cia Sargantana com a membre de “La Cuina”, el grup de recerca teatral guiat per l’actor, director i dramaturg Jordi Pérez. La companyia treballa en el desenvolupament d’un sistema actoral propi (sistema iam) i planteja temes político-socials per generar un diàleg amb el públic actual.

Des de llavors, ha fet treball físic, vocal i actoral setmanalment a través de disciplines com l’Aikido i el Txi Kung, i ha format part dels espectacles “Li/ea/ving acte I”, “Escenes d’un èxode”, “De quan tot filava quan filava”, tots ells de temàtica político-social.

Alhora, amb cia Sargantana s’ha fet un treball per permetre l’intercanvi artístic amb creadors de diferents disciplines. És per això que s’han organitzat diverses trobades amb artistes de d’arreu del món amb el projecte “Trans-borders” (França-Cabestany 2016 / Barcelona 2018), on s’ha treballat en la creació entorn un tema específic durant un període curt de temps.

En la línia del treball social, s’han desenvolupat diferents projectes: tres edicions del projecte “The li/ea/ving project” a Manresa, Mallorca i França, on s’ha realitzat una creació escènica al voltant de l’èxode amb persones de Siria, Senegal, Mèxic, Cuba, Alemanya i Hongria; “Barricidi”, una creació site-specific amb col·lectius del barri del Poble Sec de Barcelona afectats per la gentrificació (Festival Grec 2018); “Jo no hauria de ser aquí”, una creació escènica dins el marc del MOU-TEatre amb dones víctimes de violència de gènere per parlar sobre la violència masclista i l’abús de poder; Projecte Fractal i Projecte Fragments, que inclou a joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, principalment joves immigrants.

Durant aquest temps, ha estat particularment interessada en la dansa i l’entrenament corporal, i ha entrenat amb professionals com Olga Álvarez (tècnica presence), Encarni Sànchez i Helena Canas (dansa contemporània) o Mònica Extremiana (consciència corporal), entre d’altres. També s’ha format en disciplines com el trapezi.

Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información