Alba Rosa

Organització

Formada a eltimbal, centre de formació i creació escènica de Barcelona (2013-2015).

Al 2015 entra a formar part de cia Sargantana  i del grup de recerca escènica de la companyia. Des de llavors, ha fet treball físic, vocal i actoral setmanalment a través de disciplines com l’Aikido i el Txi Kung, i ha format part dels espectacles de creació col·lectiva “Li/ea/ving acte I”, “Escenes d’un èxode” i “De quan tot filava quan filava”, tots ells de temàtica político-social.

En la línia del treball social, s’han desenvolupat diferents projectes: tres edicions del projecte “The li/ea/ving project” a Manresa, Mallorca i França, on s’ha realitzat una creació escènica al voltant de l’èxode amb persones de Siria, Senegal, Mèxic, Cuba, Alemanya i Hongria; “Barricidi”, una creació site-specific amb col·lectius del barri del Poble Sec de Barcelona afectats per la gentrificació (Festival Grec 2018); “Jo no hauria de ser aquí”, una creació escènica dins el marc del MOU-TEatre amb dones víctimes de violència de gènere per parlar sobre la violència masclista i l’abús de poder; Projecte Fractal i Projecte Fragments, que inclou a joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, principalment joves immigrants.

Des del 2019 col·labora amb la companyia Espai en construcció en l’espectacle “Et vindré a tapar”, amb el qual van obtenir el Premi a millor interpretació conjunta al Festival Cenit 2021 del Centro Atalaya TNT de Sevilla.

A nivell internacional, des del 2016 lideren amb cia Sargantana el projecte “Trans-borders” (França-Cabestany 2016 / Barcelona 2018). Al 2020 entren a formar part del projecte “New territories”, amb la companyia holandesa United Cowboys i el CINE Sineu, i del projecte “Beyond Borders” de la companyia italiana Instabili Vaganti.

Des del 2015 ha seguit formant-se, i ha estat especialment interessada en la dansa i l’entrenament corporal. Ha entrenat amb professionals com Olga Álvarez (tècnica presence), Encarni Sànchez i Helena Canas (dansa contemporània) o Mònica Extremiana (consciència corporal), entre d’altres. També s’ha format en disciplines com el trapezi.

Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información