Denise Duncan

Professorat

Directora i dramaturga.

Guanyadora de premis com l’accèssit del Premio para textos teatrales Marqués de Bradomín per “Negra, o nocturnal de una piel inoculada por el odio nuestro de cada día” (2006); Premi Ciutat de Manacor de Teatre, Jaume Vidal Alcover per “Negrata de merda” (2018), autora del VII laboratori d’escriptura teatral de la Fundació SGAE 2019 per “Banzo, el aliento de las ancestras”. Duncan va ser autora resident de la Sala Beckett per la temporada 2019-2020 amb “El combat del segle”.

Membre fundadora del Col·lectiu Tinta Negra i membre del Consell Assessor de la revista Acotacions (RESAD 2020-). Jurat de premis com el Premi Borne del Cercle Artístic de Menorca (2020-2021) i la beca DespertaLab (Nau Ivanow 2020).

Ha estrenat una vintena d’obres a Espanya, Costa Rica i Estats Units com a directora i dramaturga, entre elles “El combat del segle” (Sala Beckett, Teatre Principal de Palma, Festival Grec, Centro Dramático Nacional. Autoria i direcció. Candidata als Premis Max com millor text teatral 2020-21), “Negrata de merda” (Teatre Tantarantana. Autoria i direcció. Candidata als Premis Max com millor text teatral 2019 i com a millor obra de petit format dels premis de TeatreBarcelona.com), “Mamita Yunai” (dramatúrgia/adaptació) al Teatro Espressivo de Costa Rica, “Una dona en el mirall” (Sala Atrium. Autoria i direcció), “La Taverna dels Bufons” (Teatre Romea. Coautoria i ajudant de direcció).

Treballa com a guionista freelance per la productora Fulfierros (Costa Rica. 2014- ). És consultora freelance de xarxes socials, auditora de reputació digital i en creació i curadoria de continguts. També treballa al programa “Señoras Freedom” com a voluntària a les presons de dones de Wad Ras (2020- ) i Brians (2021-). Professora d’escriptura i coach dramatúrgica, organitzadora i participant de taules rodones, conferències, col·loquis.

Duncan és Graduada del Postgrau Social Media Content: Community Manager i Content Curation (2017). Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals per la Universitat de la Corunya (2004). Llicenciada en direcció i dramatúrgia de l’Institut del Teatre, Barcelona (2012). Llicenciada en Arts Dramàtiques (2004) i Llicenciada en Periodisme per la Universitat de Costa Rica (2004).

Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información