Maria Cuevas

Professorat

Formada com a actriu a El Timbal, inicia els seus estudis l’any 2005 realitzant l’Escola d’Actor i el postgrau de l’Actor Cinematogràfic. Completa la seva formació cursant dos anys d’Estudis Avançats en Tècnica Coda. Paral·lelament profunditza en la creació col·lectiva amb professors com Chris Baldwin, Fernando Bercebal i Enric Ases, i realitza el Laboratori Internacional de la Màscara de Veneziainscena.

També ha realitzat el postgrau de Teatre i Educació a l’Institut del Teatre, el curs d’animadora de teatre fòrum intercultural amb La Xixa Teatre i està finalitzant el grau d’Estudis Literaris a la UB.

Treballa en l’àmbit de la formació teatral des del 2010, i actualment és professora al Centre de formació i creació escènica El Timbal, i a l’Escola Infantil de Circ de l’Ateneu Popular 9 Barris.

Com a actriu forma part de la companyia de teatre Ulver (“Es busca un seat Ibiza”, “Les veus de Lo”, “Pares”, “I tu has estat a California?”).
També ha treballat en projectes com: Infestum (teare de carrer); “L’Assemblea, una obra de teatre fòrum” (producció de El Timba), “L’hora del conte” amb Taleia Cultura, festival de teatre en col·lectiu KM0 (La Villella); teatre per joves “El petit canvi d’en Jotacé” (Antic Teatre); “A dos alas de la Libertad”; espectacle “Crazy sketch Show” (Teatreneu, Muntaner); cocreadora del cabaret “Big Bang Show”; obra de teatre infantil “i per què” amb el Replà produccions; espectacle de comèdia de l’art “Don Giovanni” amb la cia.commediais (Fira medieval Tortosa); Christmas delicatessen (sala Apolo); entre d’altres.

En l’àmbit social ha treballat amb l’associació P11 Cultura en acció com a actriu, dinamitzadora i coordinadora de diversos projectes d’educació vehiculats a través de les arts escèniques i els mitjans audiovisuals: “Posar-se a la pell del racisme”, “Racismes”, “Teatre Participatiu Antiracista”, “Reescrivim els estereotips de la publicitat, que no et venguin la moto”, “Cicle Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans”.