Meritxell Santamaría

Professorat / Organització

Llicenciada en Art dramàtic per l’Institut del teatre (1998- 2002), rep una beca per estudiar biomecànica amb Nikolai Karpov a San Miniatto (Itàlia) i fa la formació a l’Escola d’actor a El Timbal, Centre de formació i creació escènica (1996-1998) i a l’escola Nancy Tuñon (1995- 1996).

Màster en Psicoteràpia de Grups i Psicodrama per l’IL3-UB i Grup Formació. (2017-2020).

Obté el títol de Teatre d’ Intervenció social (2012- 2014) a l’escola de Teatre de l’Oprimit Patothom.

També obté el Grau Superior de solfeig i cant coral i el Grau Elemental de Piano, pel Conservatori del Liceu. Estudia violí i cant. Cursos de clown amb Sergi Estebanell (Pallapupas, pallassos d’hospital).

Estudia cursos sobre Salut Mental i Psicolpatologies en infants i adolescents a l’Escola Universitària Pere Tarrés obtenint una titulació pròpia.

En el teatre ha treballat amb Magda Puyo a “Trànsits” de Carles Batlle (sala Beckett) i “Temps real” d’ Albert Mestres (TNC) pel qual rep un reconeixament en els Premis Ciutat de Barcelona 2007. Amb la companyia TeatraparT ha treballat en tres espectacles com són “El 58”, “ En Pantalone no pot dormir” (assumint-ne la direcció) i “Alícia, bon voyage”. És la Pippi en l’espectacle musical “Pippi Langstrump” amb el qual ha fet temporada al teatre Regina, al Sat, al Poliorama i al Condal de Barcelona així com ha visitat diferents ciutats de Catalunya i Espanya. També l’hem pogut veure en altres espectacles com “Pasqua” d’ A.Strindberg (Caer), “Primera història d’Esther” de Salvador Espriu (TNC), “Les amargues llàgrimes de la Petra Von Kant” de Fassbinder, “Tatuatge” de Deah Loher o “Tot esperant l’estrena” de Josep Mª Diéguez.

Actualment és cofundadora del col·lectiu Colabse amb el qual fa gira per tot Europa i Llatinoamèrica amb l’espectacle Mesa para 2 i forma part de la companyia Teatre Nu.

També l’hem pogut veure a la sèria de TV3 “El cor de la ciutat” fent el personatge de la Neus i en alguns capítulars de “Minoria absoluta” i “RIS científica”. En el cinema ha treballat a “25 kilates” Patxi Amezcua, “La monja” Luis de la Madrid i “Seeing double” Nigel Dick.