Roger Ribó

Professorat / Organització

Es va formar a la London International School of Performing Arts (LISPA) on va cursar un Postgrau en Teatre Físic i Creació Teatral. Posteriorment, va cursar el Pedagogical Training a la mateixa escola per especialitzar-se en la docència teatral. Anteriorment, s’havia format a l’Estudi Nancy Tuñón. També ha estudiat anàlisi del moviment i moviment per a l’actor còmic amb Norman Taylor, dansa Butoh amb Fran Barbe i combat escènic amb Greg Webster i Brynna Jourden.

Roger Ribó ha treballat com a professor titular d’anàlisi del moviment i d’improvisació a LISPA, professor de teatre físic i màscares a la Performers House de Dinamarca,a la Universitat de Coímbra a Portugal i al laboratori Antzerki Labea del País Basc.

És el director artístic de la cia. de teatre de creació col·lectiva Espai en Construcció de Barcelona amb qui ha dirigit l’espectacle Et Vindré a tapar. Com a director, també ha treballat amb Sístole Teatro (Londres 2012), cia. Ouverture Opera (ajudant de direcció de l’òpera Così Fan Tutte, Suïssa 2014) i ha estat assessor de moviment de diferents espectacles, entre ells Tot bé, gràcies de la productora Anexa (Barcelona 2015).

Com a actor, ha participat, entre d’altres, a les obres How it Ended, Certain Dark Things i Death Song amb la companyia You Need Me de la qual n’és membre fundador i artista associat. Ha estat nominat als premis The Stage Awards i als Total Theatre Awards del Festival Fringe d’Edimburg i ha fet múltiples gires pel Regne Unit i temporades a l’Arcola Theatre, New Diorama Theatre i Gate Theatre de Londres.

En cinema ha treballat a Tu Vida en 65 Minutos (d’Albert Espinosa i dirigida per Maria Ripoll) i en el curtmetratges ¿Por qué no? de Laura Nevola i Consuelo d’Alexandre Casanovas, entre d’altres.