Rubén Romero

Professorat

Graduat en Art Dramàtic pel CTB, postgraduat en actuació amb LaPerla29 i llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per ESAD a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Com a actor, ha participat en els projectes escènics En Alta Mar, de la companyia Males Companyies, sota la direcció d’Alberto Diaz; amb la companyia LaPerla29 a l’espectacle Tonio, el poeta, dirigit per Oriol Broggi; als projectes La tempesta i Heroïs, dirigides per Marc Angelet; La visita de la vella dama, O ya no entiendo lo que està pasando o ya no pasa lo que estaba entendiendo al Festival TNT, les dues dirigides per Jorge Picó; i a Com si mitja taronja gegant se m’estigués pixant a sobre i La festa de les cadires, dirigides per Roger Torns. També va treballar durant set anys
a la companyia Teatre del Repartidor participant en els espectacles Bodas de sangre, La dama boba, Fuenteovejuna, La celestina, El lazarillo de Tormes, dirigits per Pepa Calvo.

També va participar com a actor protagonista a la pel·lícula Pale Face (Rostre Pàl·lid), sota la direcció d’Arnau Segarra Braunstein, produïda per Les Films d’Ottokar.
L’any 2018 va passar a formar part de la companyia Els Joglars, iniciant la seva trajectòria a la companyia amb l’espectacle Señor Ruiseñor, dirigit de Ramón Fontserè, espectacle coproduït pel Centro Dramático Nacional (CDN) i el Teatro Calderón de Valladolid que va girar pel circuit nacional fins a finals del 2021 i fent temporada als Teatros del Canal i al CDN María Guerrero.
Com a autor, ha desenvolupat els projectes La Costa, Watchtower, Contraindicaciones para no echar a perder una lechuga iceberg i En Europa siempre llueve.
Com a director destaquen els seus projectes Yes But So What de David Mamet i Siete Segundos (In God We Trust) de Falk Richter, Sala Mirador, Madrid, 2022. Premi Barcelona Mutis al Millor Muntatge 2019.

Com a pedagog, ha participat en les iniciatives dels projectes Lazzigags, Actua Studio, Tot Arts, El Corifeu i Patronat de Cornellà.

Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información