Testimonis

El Sistema Coda, és una innovadora metodologia d’interpretació de l’actor creada per Fausto Carrillo i Ricard Boluda, professors del centre i fundadors del grup de recerca pedagògica Estudis Teatrals Coda. Ha estat creat per a dotar els actors i les actrius de competència i autonomia en la seva professió. El Sistema Coda (Comprensió, Organicitat, Dramatúrgia de l’actor i Autonomia) possibilita l’aplicació de procediments de treball que han permès integrar en totes les fases de l’aprenentatge actoral els aspectes internes i externs sense dissociar-los.

 • “Una de les experiències que vaig viure al començar el CFGS va ser adonar-me’n que el món del teatre era molt més gran del que em pensava. Els professors i professores t’obren portes a universos creatius immensos i que t’omplen de ganes d’aprendre i absorbir-ho tot.
  Un dels punts forts de eltimbal és que té la seva pròpia metodologia, que es basa en un sistema interpretatiu creat per professionals de la casa. Penso que això és molt productiu a l’hora de començar a endinsar-te en el món de la interpretació, ja que et marca una línia de treball, un camí a recórrer i una seguretat i autoconsciència d’allò que aprens”

  Laura Solé
 • El Postgrau d’interpretació teatral, metodologia CODA em va posar autèntics reptes interpretatius, i l’equip docent va donar-me totes les eines per superar-los. El treball és molt minuciós amb l’actor; un treball personalitzat per donar-te les eines que necessites”

  Alejandro Saiz
 • “Per a mi cursar aquest Postgrau a el timbal va significar ordenar tots els coneixements previs i assentar tota la tècnica apresa. El fet que els grups siguin reduïts fa que l’atenció sigui totalment personalitzada.
  Personalment, vaig sentir que durant tot el procés la comunicació amb el professorat era clara, teníem els mateixos objectius. S’aprofita cada minut a l’aula!”

  Maria Mandret Abelló
 • “El Postgrau d’interpretació en cine i tv de eltimbal va ser un boom d’informació. Veure com cada director veu una cosa diferent i intentar trobar tot allò que busquen, veure com volen treure de tu tot allò que cadascú veu… va ser molt interessant, divertit, productiu i una passada. Massa curt es va fer!”

  “Diversió, treball, investigació en diferents mètodes, talent a tope, nervis, alegría… has d’exprimir tot el que puguis de tot el talent que passa per aquest Postgrau. Per repetir i mai deixar d’aprendre “

  Paula Bou
 • “El CFGS m’ha donat les eines teòriques i pràctiques necessàries per treballar com actor al món professional i per entendre que el teatre és un joc d’equip. Grans professionals t’acompanyen i t’assessoren en tot moment en el teu procés d’aprenentatge i t’ajuden a trobar i potenciar el millor de tu com artista de l’escena. Encara que ja no en sigui alumne, una part de mi sempre serà a les aules d’El Timbal!”

  Jordi Ciurana. Actor i Creador. Promoció 2015-2017.

  Jordi Ciurana
 • “Fer el postgrau en creació teatral a el timbal ha estat realment revelador de les pròpies capacitats com a creadora, descobrir que la imaginació no té límits i que qualsevol cosa, d’alguna manera o altra pot ser explicada damunt l’escenari.”

  “M’ha ajudat no només a creure i confiar en les idees pròpies, sinó també a estructurar-les i convertir-les en un relat capaç d’arribar al públic.”

  Mar Pérez-Portabella Cusó. Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020.

  Mar Pérez
 • “Per mi fer el Postgrau de Creació teatral a eltimbal ha estat un regal perquè jo sabia que tenia coses a dir al món però no tenia ni idea de com fer-ho i ara començo a entendre com explicar històries i el que pot funcionar a l’escenari. També ha estat meravellós poder aportar amb les meves idees i que  a un altre li doni peu per transformar-les i així, entre tots, construir el projecte. La creació col·lectiva té molta màgia”

  Lucía de la Guia. Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020.

  Lucía de la Guia
 • “Foren dos anys de descoberta i de creixement. Fent PFA a eltimbal he après amb cadascuna de les classes i he confirmat que el teatre (m’)és necessari”

  Francina Noguera. Actriu. Promoció 2017-2019.

  Francina Noguera
 • “A eltimbal vaig descobrir companys/es i professorat excepcionals, que van fer descobrir el meu potencial com a actor. Vaig aprendre mil coses sobre l’actuació però sobre tot vaig entendre el que és ser actor”

  “eltimbal no és només una escola, és també una família”

  Arnau Álvarez. Actor. Promoció 2017-2019.

  Arnau Álvarez
 • “Va ser una experiència magnífica. Vam aprendre tant, que m’omplo de records i d’enyorança només sentir: el timbal ! Vaig sortir deuint i alhora millorant. Un equip molt ben preparat de professors/res encantadors i un grup preciós.”

  Paula Guerrero