Introducció a la Commedia dell’Arte

Commedia dell’Arte significa literalment ‘teatre interpretat per persones de l’art’, és a dir, per actors professionals. L’aparició de la Commedia dell’Arte suposa un dels canvis més importants en el teatre occidental: la consideració del teatre com a professió.

La utilització del cos com a eina d’expressió, la capacitat d’improvisació individual o grupal, l’apropament als personatges universals que han influenciat tota la literatura dramàtica, l’assimilació del concepte de ritme, la utilització de la màscara, dels jocs i dels lazzis a escena, fan de la Commedia dell’Arte una disciplina que conté molts elements claus per l’actor.

Contingut

En aquest curs ens endinsarem en el llenguatge bàsic de la Commedia dell’arte, des de la utilització de la mitja màscara a les tècniques d’improvisació, a través de l’apropament als seus famosos personatges: Pantalone, Dottore, els Zannis (Brighella i Arlequino), els Enamorats i el Capitano.

Així doncs, els continguts que treballarem son:

 • Personatges i les seves relacions. Orígens, simbologia, trets característics.
 • Construcció corporal de cada un dels personatges que componen el gènere i pràctica del seu moviment escènic. Utilització de la màscara i el poder de transformació que atorga.
 • Creació d’un canovaccio i improvisació. A partir d’un argument estructurat, improvisarem escenes i situacions per crear un canovaccio, tot afegint gags i lazzis.
A qui s'adreça

Adreçat a persones amb una base teatral o actors professionals que vulguin explorar el seu cos i treballar la seva vis còmica. Cal tenir un mínim de dos anys de formació i/o experiència professional.

Calendari

Inici curs
15/07/2024

Final curs
19/07/2024

Horari

De dilluns a divendres de 19h a 21h.

Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 10901
    )

)
Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información