Pure movement

Curs de moviment per a intèrprets. Allibera’t com a intèrpret a través de les eines del Pure Movement.

Contingut

El Pure Movement és una tècnica de moviment que prové del context del teatre i de la pedagogia actoral britànics. Fomenta la consciència corporal, la presència i la disponibilitat del cos dels intèrprets. És una metodologia que no es basa en una rígida sèrie d’exercicis sinó en unes simples pautes de moviment que tenen com a objectiu la connexió entre cos, ment i imaginació. Els exercicis tenen una estructura formal, però aquesta forma és orgànica, s’adapta a cossos diferents i comença “des de dins”, des d’impulsos interiors i d’una implicació psicofísica total dels intèrprets.

Durant aquest curs, treballarem amb exercicis del Pure Movement que tenen com a objectiu el release, o sigui la relaxació i l’eliminació dels bloquejos físics deguts a la tensió, la integració del moviment amb la respiració i finalment l’experimentació d’un estat de presència, fluïdesa, connexió i llibertat expressiva que és el mateix que l’intèrpret hauria de viure al moment d’actuar sobre l’escenari.

Metodologia i objectius

El treball serà pràctic i finalitzarà amb el coneixement de la tècnica del Pure Movement a través del cos i de l’experiència física. Treballarem en grup, però amb la consciència que l’experiència del moviment és personal i diferent per cadascú. Explorarem alguns dels exercicis d’aquesta metodologia, amb una atenció particular pels exercicis que mobilitzen el centre del cos, com els quatre rib stretches, uns estiraments pensats per obrir la zona de la caixa toràcica i connectar el nostre centre amb les extremitats, i sobretot els swings, balancejos d’una part o de tot el cos. Amb els swings, treballarem diferents competències al mateix temps: el release o relaxació de les articulacions, el pes, la suspensió i la nostra relació amb l’espai.

Objectius:

 • Alliberar el cos i els seus impulsos.
 • Experimentar un cos obert, disponible i preparat per a l’actuació.
 • Descobrir els bloquejos físics deguts a la tensió i començar a eliminar-los.
 • Fomentar la consciència corporal i la presència escènica.
 • Incrementar les nostres possibilitats expressives com a intèrprets.
 • Jugar amb el pes i la suspensió.
 • Practicar la connexió psicofísica necessària per a l’acció dramàtica.
A qui s'adreça

El curs s’adreça a persones amb mínim un any de formació teatral. No és necessària experiència prèvia de moviment o dansa.

Caldrà venir amb roba còmoda que us permeti moure lliurement.

Calendari

Inici curs
15/07/2024

Final curs
19/07/2024

Horari

De dilluns a divendres de 19h a 21h.

Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 26767
    )

)
Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información