L’abril a l’Antic Teatre

  • el timbal COMPROMÈS SOCIALMENT

L’ABRIL A L’ANTIC TEATRE

Tot seguint amb la col·laboració mútua que tenim amb l’Antic Teatre , (i que ha permès, entre altres complicitats, disposar d’un espai de difusió dels nostres tallers de formació professional), us informem de la programació d’aquest proper mes d’abril en aquest espai, referent a la nostra ciutat de les noves dramatúrgies, nous llenguatges del cos i la performance multidisciplinar. A la vegada, ens fem ressò de la seva labor i iniciativa de dinamització social al districte de Ciutat Vella.

MAR MEDINA I LES NOVES FORMES DE RESISTÈNCIA

Mar Medina, ballarina i docent, diu ” no he après a ballar per ballar bé, em moc per entendre les coses”. Ara presenta el seu espectacle “Manejar el fer líquid de forma indiscriminada”, els dies 1 i 2 d’abril. “Si la proposta es diu Manejar el fer líquid de forma indisciplinada, i parteix d’aquest lloc d’indisciplina, havia de començar a manejar-me en això des del principi – explica la pròpia Mar. “En aquesta realitat líquida vaig falta de temps. I si el capitalisme és una abstracció i jo sóc material, la condició líquida a qui li pertany és a mi, que sóc un 65% d’aigua. Vull tractar de formular des d’aquesta preeminència líquida noves formes de resistència, fent una immersió en el meu propi flux com a acció dissident per dotar al meu cos d’una nova agència al voltant de l’acció. Se m’acut que el que resisteix és com l’aigua, que no sosté res que no suri i acull el que s’enfonsa.”

ROGER PELÁEZ I EL SEU MANTRA “AQUESTA DEMOCRÀCIA ÉS COM UNES TISORES QUE TINC A CASA, QUE FUNCIONEN MOLT BÉ SI UN NO LES HA DE FER SERVIR.”

L'abril a l'Antic TeatreEl creador provocatiu Roger Peláez presenta el dia 4 d’abrilPrecinta’m l’esfinter“, l’espectacle del que tothom parla i ningú encara ha vist. Almenys sencer. Amb l’ajuda d’uns pebrots com dues pinyes tropicals i un escorretaronges que funciona amb l’energia energètica del sol.

KOPFKINO, QUAN ALLÒ PROPI DE LA FICCIÓ I ALLÒ QUOTIDIÀ ES TROBEN

Fins a quin punt les ficcions que hem consumit ens influeixen a l’hora de concebre el món i a nosaltres mateixes? Aquesta és la pregunta motor de “Kopfkino“, una peça de les creadores Mariona Naudin, Maria García i Marina Colomina on el cos és l’eina fonamental per endinsar-nos en els espais de marge que es generen quan allò propi de la ficció i allò quotidià es troben. Estaràn a l’Antic del 6 al 9 d’abril.

 

TEATRE SOCIAL I CINEMA. L’ÚLTIM CRIT

L'abril a l'Antic TeatreEntre les activitats de l’Antic volem destacar també la seva activitat social. Aquest projecte, “L’últim crit“, neix de la voluntat de fer una activitat de teatre amb un col·lectiu que normalment no te accés a les arts escèniques, i ha acabat convertint-se en…L’últim crit, una obra dividida en 2 parts: Un film i una peça teatral.

 

 

Els intèrprets són usuaris de la Fundació Arrels (gent que viu o ha viscut al carrer), treballadors i voluntaris de la mateixa fundació i actors professionals.

No us ho perdeu, estaràn del 27 al 30 d’abril.

MICROPOESIA I MÚSICA. CULTIVANDO BREVEDADES

L'abril a l'Antic TeatrePer acabar volem destacar també un altre espectacle que condueix la poetessa Ajo acompanyada de la Judit Farrés, titolat “Cultivando brevedades“. L’Ajo és en l’actualitat una de les poetes més llegides de l’Espanya del segle XXI.

Ajo ens ofereix en els seus microshows moments poètics on es cultiven brevetats, ven agendes petites per a gent de pocs amics, micropoemes xinesos, microproblemes, rimes a llarg termini o pseudobiografies perquè com ella mateixa ens diu: no me tires de la memoria que yo vengo del punk y la cresta la llevo en la lengua.

 

 

Per a conèixer tota la programació del mes d’abril, cliqueu aquí.