Eines per a la Creació Escènica

  • el timbal FORMACIÓ

Eines per a la creació escènicaEINES PER A LA CREACIÓ ESCÈNICA

Durant els últims anys, la creació està prenent el protagonisme en el panorama teatral de la nostra ciutat. A Barcelona, comptem amb més de 55 companyies de teatre de petit format que són les que omplen les graelles de les sales de teatre de Barcelona, les que nodreixen i les que, sense ser-ne massa conscients, estan donant forma al teatre català actual. És per això que a El Timbal, Centre de Formació i Creació Escènica, creiem que és bàsic proporcionar eines per forjar una manera de treballar col·laborativa que proporcioni als actors, directors i dramaturgs eines per a esdevenir creadors.

Per tal de fer el curs Eines per a la creació escènica, ens hem unit un seguit de professionals en actiu especialitzats en diferents àrees i experimentats en la creació per tal de dissenyar un monogràfic que abordi les bases del procés creatiu des de diferents angles.

La Blanca Bardagil (directora i dramaturga), el Tino Carreño (productor i gestor cultural) i el Roger Ribó (director i actor) serem els encarregats d’impartir el curs. Un curs on es treballaran tres àrees: dramatúrgia, direcció i producció. Aquestes àrees es treballaran conjuntament perquè creiem que és essencial que s’entengui el procés creatiu com un tot sovint indissoluble, un procés transversal que depèn constantment de les decisions que es prenen en qualsevol dels àmbits esmentats i que demana una implicació total de tots els components per tal de fer-lo funcionar.

Eines per a la creació escènicaLA IDEA I EL PROCÉS DE CREACIÓ

El punt inicial: la idea. A partir d’aquí construirem personatges i generarem textos que provarem escènicament, modificarem si cal i tornarem a provar. Un procés d’encert-error que estarà en constant diàleg entre tots els participants. Com ens enfrontem al full en blanc? Com podem fer que allò sobre el paper, cobri vida de la manera que havíem imaginat? Paral·lelament, treballarem les necessitats pràctiques d’aquesta peça. Què ens cal? Quin pressupost necessitem? Com ens adaptem a allò que tenim?

Veurem l’impacte que les tres àrees de treball tenen entre sí i buscarem les solucions més adients a totes les limitacions que ens trobem o que ens autoimposem per tal de fer un treball pràctic ajustat a la realitat.

Des de El Timbal, volem formar no tan sols actors sinó també creadors que puguin generar els seus propis projectes i que puguin ser autònoms i actius dins el panorama teatral del nostre país.

Blanca Bardagil/Tino Carreño/Roger Ribó.

Blanca Bardagil, Tino Carreño i Roger Ribó impartiran del 21 d’abril al 28 de maig de 2015 el monogràfic “Eines per a la creació escènica”. Per a més informació cliqueu aquí.