FAQ’s

Vull ser actor/actriu professional, a el timbal em puc formar?

Per suposat. El centre ofereix formació professional de matí i de tarda que et proporcionarà les eines per a poder començar la teva carrera actoral.

No vull ser actor/actriu professional però m’agradaria fer teatre per a poder desinhibir-me, comunicar millor i trobar un espai on expressar-me i entrenar les meves habilitats socials. Trobaré això a el timbal?

El timbal no només forma actors i actrius pel món professional, també compta amb cursos que estan destinats a millorar les capacitats de comunicació, expressió i coneixement personal dels i les participants. No us imagineu com poden ajudar les eines teatrals a fer-vos créixer personalment! (i si voleu fer-ho però us fa una mica de por, és bona senyal).

Si un cop començo a fer teatre me n’adono que vull professionalitzar-me, puc accedir a estudis professionals?

És clar que sí. El teu professor/a t’orientarà per quan és el millor moment per a fer les proves d’accés. Molts actors i actrius professionals que surten de l’escola han començat així… el teatre enganxa, avisem!

Si em vull formar professionalment però no hi puc dedicar tantes hores, quina opció tinc?

Si estàs en aquest dilema, la teva formació és, sense dubte, el Pla de Formació Actoral. En horari de tardes i condensat en tres dies a la setmana, és la opció més adient per a aprofitar al màxim el temps sense perdre qualitat.

Vull ser actor/actriu de cinema i televisió. Què he de fer?

Nosaltres sempre et demanarem que hagis fet una formació professional prèvia amb nosaltres o a algun altre centre reconegut abans de començar a especialitzar-se. No podem començar la casa per la teulada. Si vols ser actor/actriu de cine, passa primer per la formació teatral i després especialitza’t. Amb el Postgrau d’Interpretació en Cinema i Televisió, t’ajudarem.

Vull crear les meves pròpies peces, no només fer teatre a partir d’un text donat. A el timbal m’ensenyareu?

A el timbal sempre hem apostat per la creació teatral. La creació actoral hi és present dins de tots els nostres plans d’estudi, especialment en el Postgrau de Creació Teatral, on aprendràs tots els mecanismes de la creació i els posaràs en pràctica amb un equip de professorat internacional. Un must.

M’he format com a actor/actriu però vull perfeccionar la meva tècnica actoral a nivell més personalitzat i entendre els meus mecanismes creadors.

Si estàs en aquest punt, el Postgrau d’Interpretació Teatral, Metodologia CODA és el que més t’encaixa. Es tracta d’un treball molt individualitzat (classes de 2 o 3 persones) on per fi entendràs què quan la teva interpretació està funcionant i quan no. Prepara’t per endinsar-te dins la tècnica com mai havies pensat. Funciona.

Jo sóc més de teatre, però vull provar a fer càmera, tot i que no n’he fet mai i em fa molta por. M’enteneu?

És totalment normal que et faci respecte posar-te davant de la càmera si no ho has fet mai. Si t’agrada el cinema (i les sèries) i algun cop has somiat amb veure’t en pantalla gran, hauries de provar-ho. Formar part com a actor/actriu d’una producció audiovisual , a més, t’obrirà portes per altres projectes (també teatrals…. ). Si no t’ho creus, consulta la cartellera i pensa quants d’aquests actors i actrius has vist a la tele….

Es fan càstings o arriben ofertes de feina al Centre?

El departament de càstings i borsa de treball de el timbal en col·laboració amb una xarxa de productores, directors/res de càsting i agències de representació d’actors i actrius treballa per a oferir oportunitats a l’alumnat i exalumnat del centre. El teu èxit també és el nostre.

Es mostra el treball en públic? Feu mostra de final de curs o aules obertes?

Durant el curs es fan aules obertes al mateix Centre que permeten mostrar part del treball realitzat fins el moment i al final de curs depenent del nivell cursat es mostra a un teatre de la ciutat.

Si no sé ben bé què fer ara que he acabat els estudis bàsics, des de el timbal em podeu ajudar?

El departament d’orientació i coaching del Centre et pot ajudar a trobar possibles camins i a crear una estratègia amb un pla d’acció per al teu desenvolupament com a actor/actriu. Si no has estudiat amb nosaltres, també et podem ajudar. Sabem que en aquesta professió no només cal ser bon actor/actriu sinó també cal poder-ho demostrar.

Si tinc un càsting o una prova, puc demanar ajuda al centre per preparar-la?

Sí, tant si ets alumne, exalumne com si no ho ets tens la possibilitat d’accedir a un servei de coaching actoral per preparar millor el teu càsting i augmentar les possibilitats d’èxit. Preparar-se bé i agafar seguretat en les proves sempre és una bona idea.

Sóc una empresa i vull millorar les capacitats comunicatives del meu equip. Em podeu ajudar?

Efectivament, nosaltres podem ajudar a millorar la comunicació tan interna com externa de les empreses aplicant les tècniques actorals a persones i organitzacions.

Sóc un particular i per la meva feina necessito agafar seguretat en la comunicació , perdre la por escènica o arribar al públic per convèncer-los o commoure’ls. El Timbal em pot assessorar?

Sense cap dubte. Nosaltres com a formadors de professionals de la comunicació podem assessorar-te en quina és la millor manera d’encarar i aconseguir els teus objectius en aquest camp.

El professorat de eltimbal són actors i actrius?

I pedagogs, a més d’altres perfils professionals que t’ajudaran a treure el millor de tu. Ja t’ho hem dit: el teu èxit és el nostre. I sí, som actors i actrius i ens encanta el nostre art.

Hi ha algun actor o actriu conegut pel gran públic que hagi estudiat al Timbal?

En els més de 50 anys d’existència del Timbal han passat milers d’actors i actrius. Molts d’ells ara son professionals de les Arts Escèniques i audiovisuals. Per citar alguns: Toni Albà, Sergi López, Daniel Grao, Joan Gracia i Carles Sans (Tricicle), Berta Errando i un llarg etcètera.

Podem utilitzar espais del Centre per assajar treballs de classe fora d’horari lectiu?

Si sou alumnes, per un preu simbòlic podreu gaudir d’aules d’assaig amb reserva prèvia.

Quan va néixer el sistema CODA?

El sistema CODA és el resultat d’una llarga experiència en la formació d’actors i actrius per part dels seus creadors, i a la vegada és el fruit de la recerca d’una metodologia tècnica actoral de base que permet als intèrprets participar amb autonomia en projectes escènics ben diversos. És, en definitiva, la nostra manera d’entendre l’ensenyament i l’aprenentatge actoral.

En què es diferencia el sistema CODA d’altres mètodes o procediments formatius actorals?

En la integració dels aspectes interns i externs de l’intèrpret, en que entén la tècnica com a facilitadora de l’autoconeixement del propi procés creador sense desvincular-lo del seu joc en la ficció. És, per tant una pedagogia moderna, integradora i personalitzada.

Què necessito per realitzar la Formació Professional a El Timbal?

Tens dues opcions:
a) Si vols fer el Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral, primer has de fer i superar les proves d’accés, sempre i quan tinguis o estiguis a punt d’obtenir el títol de batxillerat o similar.
b) Si vols fer el Pla de Formació Actoral, no és un requisit per a entrar que tinguis el batxillerat, però sí et cal superar les proves d’accés a aquest pla d’estudis.

Si vols accedir a algun dels nostres Postgraus, també hauràs de fer una prova d’accés. Consulta la nostra web i/o demaneu informació a la secretaria del Centre.

Tindré un títol quan acabi la meva formació?

Si has cursat la formació professional tindràs el títol corresponent als teus estudis.
Si has cursat alguna altra formació amb nosaltres i necessites validar-la, pots demanar un certificat a secretaria acadèmica un cop finalitzat el curs que acrediti que has realitzat la formació amb nosaltres.

Quins passos he de seguir per matricular-me?

Et pots matricular directament al centre o pots fer una reserva de plaça a través de telèfon o mail. Aquesta reserva de plaça es manté durant 48 hores laborals. Durant aquestes 48 hores cal fer el pagament de la matrícula, si no es perd la reserva de plaça.

Com em puc matricular?

Ho pots fer presencialment al Centre de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores, i dissabtes de 10 a 14 hores.
També ho pots fer per correu electrònic a escola@eltimbal.org o trucant per telèfon 933027347 .

Com puc fer el pagament?

Es pot pagar en metàl·lic o targeta a la secretaria del Centre, fer una transferència bancària o bé podem domiciliar les quotes a través del vostre banc. L’import de la matrícula no es domicilia.

Si faig més d’un curs tinc descompte?

Es paga una única matrícula i un 10% de descompte a partir del segon curs en els següents casos:

a) Una persona inscrita a més d’un curs.
b) Si s’inscriuen dos membres de la mateixa família (1 adult i 1 menor o 2 menors)

També tenim el carnet del Centre, amb el qual es poden gaudir de molts descomptes en els teatres de la ciutat, a més de descomptes en altres serveis.

Quants alumnes hi ha a cada curs?

Els cursos tenen entre 7 i 14 alumnes, tot i que puntualment poden arribar a 16.

Si he fet cursos a altres centres, puc accedir a un nivell que no sigui l’inicial?

Dependrà del que hagis fet, ho valoraran els coordinadors pedagògics segons cada cas.

En quin idioma es parla a les classes?

Les nostres aules són inclusives i podràs parlar en l’idioma en el que millor t’expressis.
L’idioma vehicular al nostre centre és el català, però al ser inclusiva afavorim sempre el procés de comunicació i comprensió de
tothom.
Els textos es treballen en català i en castellà, i et podràs expressar en tot moment lliurement en els exercicis i jocs d’improvisació.