Postgrau d’Interpretació Teatral 2019-2020. 16ª Edició
METODOLOGIA CODA
Fausto Carrillo i Ricard Boluda, creadors del Sistema d’interpretació actoral Coda, proposen un coaching formatiu personalitzat que permeti la conquesta i domini de la organicitat en escena.
El Sistema Coda potencia la comprensió i pràctica del propi procés creador, però no proporciona models de creació ni personals ni en col·lectiu. Com a sistema d’aprenentatge es cenyeix estrictament a l’adquisició d’hàbits, competències i autonomia com a intèrprets.
Especialistes en diagnosticar els problemes i disfuncions dels intèrprets i en oferir propostes específiques de treball ajustades a les seves necessitats.
Metodologia
- Treball organitzat en grups reduïts d’un màxim de tres participants, per tal de treballar amb un nivell de concentració i de recerca elevada i intensa.
- L’objectiu essencial del treball està en l’exploració de les dificultats actorals relacionats amb la percepció i comprensió de la situació del personatge, i amb els aspectes vinculants a la pèrdua de la organicitat i la interrelació en el joc escènic.
- L’eina fonamental de treball és el text: l’estructura dinàmica de sentits més completa. El text és una excel·lent escola d’aprenentatge que disciplina l’actor per treballar, indistintament, en dramatúrgies textuals o no textuals.
- Els processos de treball seran trimestrals i el compromís que demanem és anual. Cada procés termina amb una posada en comú oberta al públic, pactada de mutu acord amb els participants.
Període lectiu
- Del 30 de setembre al 20 de desembre.
- Del 8 de gener al 25 de març.
- Del 30 de març al 25 de juny.
Horari
- Dilluns i dimecres, a concretar en la franja horària de 15:00 a 18: 00h.
- Les sessions tindran una durada de 90 minuts.
- 110 hores de formació personalitzada i 60 hores de treball autònom.
Procés d’admissió
Dirigit a graduats/es en art dramàtic (ESAD, CFGS, Formació Professional amb titulació pròpia), i actors i actrius amb formació i professionals que volen consolidar el seu ofici i revisar els procediments de preparació i execució escènica.
Cal superar una entrevista-audició amb el coordinador del Postgrau on l’aspirant presentarà un monòleg d’entre 3 i 5 minuts.
El període d’entrevistes-audicions es realitzaran entre el 29 d’abril i el 27 de setembre, sempre que quedin places disponibles. Caldrà demanar dia i hora a secretaria, presentar CV i pagar la taxa corresponent (20 euros)
L’alumnat que hagi cursat satisfactòriament el Cicle Formatiu de Grau Superior i el Pla de Formació Actoral a el timbal estan exempts de l’audició i de pagar la tàxa. Tanmateix aquest alumnat haurà de tenir igualment l’entrevista amb el coordinador del Postgrau.
Els grups de treball seran establits a criteri del professorat i un cop acabat el període d’entrevistes-audicions. Un cop la persona és admesa ja es pot matricular. El centre ofereix només 6 places.
Professorat
Ricard Boluda (Institut del Teatre, UAB)
Professorat col·laborador: Fausto Carrillo (Institut del Teatre).
Per a més informació i concertar entrevista:
Truqueu al 933 027 347 o envieu e-mail a escola@eltimbal.org
Els comentaris estan tancats