Postgrau d’interpretació teatral. Metodologia CODA

Fausto Carrillo i Ricard Boluda, creadors del Sistema d’interpretació actoral Coda, proposen un coaching formatiu personalitzat que permeti la conquesta i domini de la organicitat en escena.

El Sistema Coda potencia la comprensió i pràctica del propi procés creador, però no proporciona models de creació ni personals ni en col·lectiu. Com a sistema d’aprenentatge es cenyeix estrictament a l’adquisició d’hàbits, competències i autonomia com a intèrprets.

Especialistes en diagnosticar els problemes i disfuncions dels intèrprets i en oferir propostes específiques de  treball ajustades a les seves necessitats.

Si vols assistir a una de les sessions informatives de portes obertes que oferim, fes click aquí i apunta’t. T’explicarem el pla d’estudis i podràs veure les nostres instal·lacions.

Metodologia
 • Treball organitzat en grups reduïts d’un màxim de tres participants, per tal de treballar amb un nivell de concentració i de recerca elevada i intensa.
 • L’objectiu essencial del treball està en l’exploració de les dificultats actorals relacionats amb la percepció i comprensió de la situació del personatge, i amb els aspectes vinculants a la pèrdua de la organicitat i la interrelació en el joc escènic.
 • L’eina fonamental de treball és el text: l’estructura dinàmica de sentits més completa. El text és una excel·lent escola d’aprenentatge que disciplina l’actor per treballar, indistintament, en dramatúrgies textuals o no textuals.
 • Els processos de treball seran trimestrals i el compromís que demanem és anual. Cada procés termina amb una posada en comú oberta al públic, pactada de mutu acord amb els participants.
Procés d’admissió
 • Dirigit a graduats/es en art dramàtic (ESAD, CFGS, Formació Professional amb titulació pròpia), i actors i actrius amb formació i professionals que volen consolidar el seu ofici i revisar els procediments de preparació i execució escènica.
 • Cal superar una entrevista-audició amb el coordinador del Postgrau on l’aspirant presentarà un monòleg d’entre 3 i 5 minuts.
 • El període d’entrevistes-audicions es faran del 1 al 21 de juliol i, si encara queden places disponibles del 1 al 24 de desembre en horaris concertats. Caldrà demanar dia i hora a secretaria, presentar CV i pagar la taxa corresponent (20 euros)
 • L’alumnat que hagi cursat satisfactòriament el Cicle Formatiu de Grau Superior i el Pla de Formació Actoral a el timbal estan exempts de l’audició i de pagar la tàxa. Tanmateix aquest alumnat haurà de tenir igualment l’entrevista amb el coordinador del Postgrau.
 • Els grups de treball seran establerts a criteri del professorat i un cop acabat el període d’entrevistes-audicions. Un cop la persona és admesa ja es pot matricular. El centre ofereix només 6 places.

De setembre 2021 a juny 2022 en que els processos de treball estan dividits en tres trimestres:

 • Del 27 de setembre al 23 de desembre.
 • Del 10 de gener al 23 de març
 • Del 28 de març al 22 de juny
 • Dilluns i dimecres, a concretar en la franja horària de 15:00 a 18: 00h.
 • Les sessions tindran una durada de 85 minuts.
 • 110 hores de formació personalitzada i 60 hores de treball autònom.
Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 529
    )

  [1] => Array
    (
      [professor] => 528
    )

  [2] => Array
    (
      [professor] => 537
    )

  [3] => Array
    (
      [professor] => 873
    )

)

“Per a mi cursar aquest Postgrau a el timbal va significar ordenar tots els coneixements previs i assentar tota la tècnica apresa. El fet que els grups siguin reduïts fa que l’atenció sigui totalment personalitzada.
Personalment, vaig sentir que durant tot el procés la comunicació amb el professorat era clara, teníem els mateixos objectius. S’aprofita cada minut a l’aula!”

Maria Mandret Abelló, Actriu. Promoció 2017-2018

El Postgrau d’interpretació teatral, metodologia CODA em va posar autèntics reptes interpretatius, i l’equip docent va donar-me totes les eines per superar-los. El treball és molt minuciós amb l’actor; un treball personalitzat per donar-te les eines que necessites”

Alejandro Saiz, Actor. Promoció 2017-2018