Postgrau en creació teatral

Programa anual de formació i perfeccionament que permet l’adquisició d’eines per a la creació de peces teatrals en col·lectiu i per al desenvolupament de la pròpia veu i autonomia creativa de l’intèrpret.

A partir d’exercicis basats en la pedagogia de Jacques Lecoq treballarem les dinàmiques i les estructures dramatúrgiques de diferents territoris teatrals. Així mateix, aprofundirem en les bases interpretatives de cada territori a través del treball individual en improvisació i anàlisi del moviment.

Si vols assistir a alguna de les nostres sessions informatives pel curs 2024-25, pots inscriure’t-hi emplenant el formulari de la formació que t’interessa!
Per qualsevol dubte, contacta amb nosaltres a escola@eltimbal.org , trucant al 933027347 o a través del formulari web.

Resum
 • Capacitar l’actor/ actriu per crear les seves pròpies peces teatrals.
 • Dotar l’intèrpret d’eines per al treball de creació en col·lectiu.
 • Aprofundir en el coneixement dels territoris teatrals i les seves dinàmiques tant a nivell dramatúrgic com interpretatiu.

El programa s’estructura en quatre mòduls professionals. Durant tots els mòduls, l’alumnat haurà de crear peces de forma autònoma i presentar-les periòdicament. Puntualment s’organitzaran masterclasses amb especialistes que completaran la formació del postgrau.

Dirigit a graduats/es en art dramàtic (ESAD, CFGS, Formació Professional amb titulació pròpia) i professionals del sector sense titulació que puguin acreditar experiència professional.

Cal superar una entrevista-audició amb el coordinador del Postgrau on caldrà presentar una peça d’entre 3 i 5 minuts de creació pròpia basada en el tema: dues forces oposades.
L’alumnat que hagi cursat satisfactòriament el Pla de Formació Actoral o el Cicle Formatiu de Grau Superior a el timbal estan exempts d’aquesta prova.
*Els itineraris d’especialització sempre poden estar subjectes a la orientació acadèmica que el tutor/a proposi segons les aptituds i el procés formatiu de la persona estudiant

Les proves individuals es faran del 10 de juny al 23 de juliol i del 2 al 25 de setembre en horaris concertats i sempre que quedin places lliures.

La inscripció a les proves s’obre el 6 de maig i es tanca el 20 de setembre (exceptuant el període de vacances d’agost). Un cop la persona és admesa s’inicia el procés de matriculació. Les places que oferim al postgrau són limitades.

 

El dimecres 29 de maig a les 20h fem una sessió informativa per a conèixer més profundament el pla d’estudis i metodologia de treball. Pots apuntar-te aquí.

Si vols saber-ne més, truca a la secretaria i informa’t: 93 302 73 47.

Mòdul I. EL DRAMA: EL VIATGE DE L’HEROI I L’HEROÏNA
 • Estudi de les dinàmiques del drama tant a nivell espacial com dramatúrgic.
 • Estudi del conflicte dramàtic i la seva estructura.
 • El cos poètic: la mimesi i la creació d’imatges.
 • Storytelling: l’art d’explicar històries.
 • Estudi de la plataforma base per crear un drama.
 • Creació col·lectiva d’un drama.
Mòdul II. LA COMÈDIA HUMANA
 • Estudi de les dinàmiques de la comèdia tant a nivell espacial com dramatúrgic.
 • Estudi del crescendo còmic: el ritme i l’energia.
 • Construcció de personatges.
 • Construcció d’històries còmiques: un intèrpret i múltiples personatges.
 • Creació col·lectiva d’una peça còmica.
Mòdul III. TREBALL CORAL: DE LA TRAGÈDIA AL GROTESC
 • Estudi del treball coral: moviment i text.
 • Estudi de l’espai vertical: el destí tràgic i el misteri dels bufons.
 • Construcció de personatges grotescos.
Mòdul IV. TREBALL DE FINAL DE POSTGRAU: CREACIÓ PERSONAL

Cada participant crearà una peça que presentarà en un teatre davant d’un públic invitat.

D’octubre 2024 a juny 2025.
225 hores de formació i 300 hores de treball autònom.

Dimarts de 16h a 22h i dijous de 16h a 20h.

Inici del curs: dimarts 1 d’octubre de 2024.

Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 881
    )

  [1] => Array
    (
      [professor] => 5434
    )

  [2] => Array
    (
      [professor] => 23487
    )

  [3] => Array
    (
      [professor] => 24642
    )

)

“El Postgrau de Creació Teatral ha estat la porta d’entrada a un univers ple de llenguatges i múltiples possibilitats. A través dels exercicis i amb una pedagogia eminentment pràctica vaig poder entendre i interioritzar els diferents territoris dramàtics, els seus ritmes i estructures, i adquirir eines per a la seva exploració. Sens dubte el recomano i si fos possible Ho repetiria! És un viatge que tots haurien de fer”

Claudia Marcela Estrada, Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020

“Per mi fer el Postgrau de Creació teatral a eltimbal ha estat un regal perquè jo sabia que tenia coses a dir al món però no tenia ni idea de com fer-ho i ara començo a entendre com explicar històries i el que pot funcionar a l’escenari. També ha estat meravellós poder aportar amb les meves idees i que  a un altre li doni peu per transformar-les i així, entre tots, construir el projecte. La creació col·lectiva té molta màgia”

Lucía de la Guia. Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020.

Lucía de la Guia,

“El Postgrau en Creació Teatral de eltimbal és una formació molt completa i enriquidora, que m’ha dotat de moltes eines artístiques per dur a terme processos de creació teatral grupal professionals. El recomano a qualsevol professional que vulgui explorar, conèixer, adoptar noves formes de treball i que vulgui transformar-se i créixer. Un any inoblidable, repetiria ja!”

Bianca Palmisano, Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020

“Vaig decidir estudiar el postgrau moguda per una necessitat d’adquirir eines per encetar el meu camí com a actriu-creadora, però el que hi he trobat és impossible de resumir. De cada professor, de cada company, de cada classe, he après com a creadora, com a actriu, com a alumna, com a companya, com a líder d’un projecte… Des de la primera improvisació fins al projecte final, ha estat un viatge apassionant que m’ha volat el cap, m’ha fet estimar el teatre encara més, m’ha donat ales i m’ha ensenyat tot el que encara he d’aprendre. Aprendre fent, equivocant-me, creant. Un viatge que, per sort, només fa que començar”

Ana Palomo, Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020

“Fer el postgrau en creació teatral a el timbal ha estat realment revelador de les pròpies capacitats com a creadora, descobrir que la imaginació no té límits i que qualsevol cosa, d’alguna manera o altra pot ser explicada damunt l’escenari.”

“M’ha ajudat no només a creure i confiar en les idees pròpies, sinó també a estructurar-les i convertir-les en un relat capaç d’arribar al públic.”

Mar Pérez-Portabella Cusó. Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020.

Mar Pérez,

“Per a mi el Postgrau en creació teatral ha estat un descobriment de les meves capacitats com a creadora. M’ha ajudat a conèixer moltes eines aplicables a la meva vida professional per a poder dur a l’escenari projectes propis, podent generar-me una dramatúrgia, estructura, i posada en escena de l’obra a partir de qualsevol idea per senzilla que pugui semblar. Estic molt agraïda d’haver pogut compartir pensaments i experiències amb els dos grans professionals que són el Roger Ribó i la Blanca Solé, que m’han ajudat a confiar en mi mateixa i animat a abraçar tot allò que encara em queda per descobrir, de mi i del meu jo artístic”

Aida Picón, Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020

“El Postgrau en creació teatral és i serà de les millor formacions que he fet mai. No només per tenir com a professors a dues bèsties, sinó per l’esforç i l’energia que hi han dedicat per fer d’aquesta formació una experiència intensa i preciosa.
M’ha servit per tenir les eines per tal de convertir idees confuses en peces teatrals. El recomanaria a tothom que tingui ganes de passar a l’acció, no esperar a que li donin un text, sinó a tenir la valentia de crear!”

Sara Ruiz, Actriu i Creadora. Promoció 2019-2020

Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información