Acrobàcia teatral per a actors i ballarins

  • el timbal FORMACIÓ

Acrobàcia per a actors i ballarinsStanislavski en el seu llibre “La construcció d’un personatge” diu que “Seria desastrós per a un acròbata tenir por un instant abans d’executar un exercici. En moments com aquest no hi pot haver lloc per a la indecisió, sense més ha d’entregar-se al perill i a la seva pròpia habilitat. Això és exactament el que ha de fer un actor quan arriba al punt culminant del seu paper, no es pot aturar a pensar o dubtar, ha d’actuar, ha de saltar la tanca decididament, com un acròbata”.

El nostre company David Cuspinera ens parla breument de les seves virtuts per als actors i ballarins.

“L’acrobàcia teatral comença quan l’actor o l’actriu retroba aquella llibertat de moviments, flexibilitat, equilibri i confiança en el seu propi cos que ha anat perdent quan ha deixat de moure’s i de sentir com un infant.

Per mitjà del joc acrobàtic (tombarelles, verticals, rodes), l’actor pot arribar al límit de l’expressió dramàtica, mitjançant el treball d’elements com són: la falsa caiguda, les baralles coreografiades i els salts.

També s’incidirà en la preparació del cos per a treballar en òptimes condicions com són els estiraments, la flexibilitat i l’equilibri.

Aquesta consciència del cos en l’espai i el moviment acrobàtic seran els eixos  que treballarem en aquest taller, per tal d’aconseguir un cos actiu i viu dalt de l’escenari, com a complement indispensable del veritable actor.”

David Cuspinera impartirà del 14 a 18 de juliol de 2014  el Taller d’acrobàcia teatral per a actors i ballarins. Per a més infomació podeu clicar aquí.

Podeu consultar per al vostre interès l’article de Osvaldo BermúdezPatas arriba“.