Antic Teatre -2-

  • el timbal COMPROMÈS SOCIALMENT

ANTIC TEATRE -2-

Tot continuant amb la relació de suport mutu que El Timbal, Centre de Formació i Creació Escènica manté amb l’Antic Teatre de Barcelona, us volem acostar  la interessant oferta de propostes que la programació de l’Antic ofereix aquests mesos d’abril i maig, tot destacant al nostre parer alguns dels seus espectacles.

Llegiu i sobretot hi aneu!!!

EL CIRC SENSE CIRC, DE LA COMPANYIA CIRC TEATRE MODERN

Antic Teatre (2)
Circ Teatre Modern

Aprofitant les activitats programades amb motiu del Dia Mundial del Circ, l’Antic Teatre ofereix, entre d’altres activitats, un espectacle de circ sense circ, a càrrec de Johnny Torres, director artístic de la companyia Circ Teatre Modern el proper dia 19 d’abril amb el títol de “Exúvia”.

Ben poca cosa; una pista circular i unes cadires, una bombeta i una corda.

Exúvia s’ha creat amb públic en directe, sense preparacions.

“Satisfer la curiositat, tornar a jugar, recordar que el món s’ha de descobrir en viu, mirar uns ulls, donar la mà, embolicar-se en un exercici no preparat, convocar el risc d’atrevir-se, de formar part d’un ritual sense maquillatges, ni llums, ni colors, ni músiques.
Una cosa crua, viva, que no se sap ben be fins on pot arribar.
I marxar.
Reprendre la ruta amb la sensació d’haver deixat quelcom enrere.

El circ en cru com a instrument per a explicar múltiples històries que parlen de circ i ens ensenyen altres possibilitats de mirar el món.

DANSA REAL JA!

Antic Teatre (2)
Pere Faura

Pere Faura estarà els dies 6 i 7 de maig amb la seva particular reflexió sobre el paper, la necessitat o l’absurd de la dansa contemporània en el moment actual, amb un conjunt de solos emblemàtics que formen part de la memoria col·lectiva de la dansa, titolats “Dansa Real Ja!”

El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com l’striptease, la disco, els musicals o el porno, remesclats en una coreografia  multidisciplinar que combina tots els elements de l’engranatge teatral.

Dansa real ja” és un projecte de i sobre la dansa. Mitjançant la utilització de 4 coreografies icòniques de la història de la dansa i de la història personal del creador, l’espectacle proposa re-encarnarlas i re-ballar com a gest històric i simbòlic d’admiració i reconeixement, però també com un exercici d’auto-crítica humorística del món i els referents de la dansa. Un collage coreogràfic de diferents sols emblemàtics imprès en un únic cos que interpreta part de la memòria col·lectiva de la dansa per tal de projectar reflexions sobre paper, la necessitat o l’absurd de la dansa contemporània en el moment actual

 

Antic Teatre (2)
Moder la lengua, amb Anna Rubirola i Cecilia Colacrai

Morder la lengua, del coreògraf i performer Joao Lima, és un interessant treball sobre el diferents plànols del llenguatge, trobant relacionals inusitades entre els gestos i les paraules, tot interrogant les possibilitats d’expressió i comunicació. Estaran a l’Antic Teatre el 23 i 24 de maig.

LA PARAULA I EL GEST POÈTIC

Del 30 d’abril al 2 de maig, Joana Brabo ens presenta “Noises per noies”, un espectacle intimíssim de malabarismes poètics, meditacions actives, equilibris inestables, on petites paraules donen respostes a la vida amb molt sentit de l’humor. Don Simon i Telefunken l’acompanyaran amb els seus fantàstics accidents en forma de bugui buguis per a robots rovellats, mambos bomba, calipsos per a l’apocalipsi i rock’n’rols somnàmbuls.

Joana Brabo és artista multidisciplinar.

Per a més informació, cliqueu aquí.