Postgrau d’interpretació en cinema i televisió, 16ª edició

Formació anual de nivell avançat , basada en un programa de perfeccionament i formació especialitzada que facilita l’entrada a la professió a actors i actrius que volen desenvolupar-se en l’àmbit audiovisual.

Dirigit a actors i actrius graduats que vulguin continuar perfeccionant les seves capacitats com a intèrprets i professionalitzar-se en el treball de càmera.

 

Si vols saber-ne més, pots connectar-te el dilluns 26 d’Abril a les 16h o el dijous 10 de Juny a les 10h amb la coordinadora del Postgrau. Per assistir-hi cal inscriure’s, gratuïtament, fent click aquí.

Resum
 • Capacitar a l’actor/actriu per poder treballar en produccions cinematogràfiques i televisives, proporcionant tècniques concretes que milloren l’acting i posant-les en pràctica als rodatges amb professionals i directors/res de cine de gran prestigi.
 • Millorar les possibilitats d’èxit al procés de càsting a través del treball sobre un mateix i de l’assessorament  d’alguns dels més reputats directors/es de càsting.
 • Guiar i assessorar a l’alumnat a nivell professional i pedagògic durant tot el procés  i apoderar-lo en la seva creativitat, pro activitat i gestió de recursos propis i grupals, en definitiva, per a créixer com a professional.
 • El programa s’estructura en tres mòduls professionals (Tècnica i entrenament actoral a càmera, Pràctiques de rodatge i per últim, Càsting)  i finalitza amb la presentació del Treball de final de Postgrau, que consisteix en el rodatge d’una producció i exhibició de la mateixa a una sala de cinema.
 • Les sessions de classe són pràctiques i es treballa a partir del learning by doing, tot i que sempre es proporciona un marc teòric i s’estimula a l’alumnat a reflexionar sobre el seu propi aprenentatge, per dotar d’autonomia el seu treball i fomentar el seu creixement professional. El visionat i l’anàlisi, a més del treball sobre guió i exercicis proposats, són les eines didàctiques sobre les que es basa el pla d’estudis. Al llarg de tots els mòduls, a més,  es  proporciona  un mentoratge  en la figura de la tutora de postgrau per tal d’ajudar i recolzar l’evolució personal i professional individual de cada actor i actriu .
 • Els rodatges estan vinculats a productores com Atzucac Films, Lluerna, Camille Zonca o Wimbo Productions. El material audiovisual que es produeix al llarg de la formació s’entrega a l’alumnat per tal de poder confeccionar el videobook que donarà sortida i visibilitat al seu talent.
 • Puntualment, s’organitzaran Masterclasses amb especialistes i col·laboracions amb  ESCAC.

Per optar al Postgrau de Cine, cal enviar el currículum i el certificat d’estudis a secretaria acadèmica (escola@eltimbal.org) . Un cop admès a la prova, rebreu el monòleg que haureu de preparar i concertareu la cita de l’audició que es farà durant els mesos de juliol i setembre. Un cop feta l’audició, se us comunicarà el resultat immediatament i en el cas de poder entrar a la formació, s’iniciarà el procés de matriculació.  Les places són limitades i s’omplen per estricte ordre d’inscripció.

La inscripció a les proves s’obre el 3 de maig i es tanca el 17 de setembre (exceptuant el període de vacances d’agost).

L’alumnat que hagi cursat satisfactòriament el Pla de Formació Actoral o el Cicle Formatiu de Grau Superior a el timbal està exempt de l’audició.

 

Si vols saber més, vine a les sessions informatives! Per assistir-hi, cal inscriure’s fent clic aquí o a secretaria.

Mòdul I. TÈCNICA I ENTRENAMENT ACTORAL A CÀMERA

Es treballarà la tècnica actoral des del Sistema Pedagògic CODA, metodologia d’interpretació de l’actor i l’actriu contemporani així com la pràctica Interpretativa aplicada al guió cinematogràfic i al guió tècnic mitjançant escenes de pel·lícules o sèries de tv. El visionat, la pràctica de rodatge en set i el feed-back individual i concret per part dels professors/es seran els mecanismes de treball per tal de perfeccionar la tècnica i dotar d’organicitat el treball.

Mòdul II. PRÀCTIQUES DE RODATGE

Mòdul que permet posar en pràctica la tècnica i que afavoreix el contacte amb la realitat professional des del treball amb   prestigiosos/ses professionals del medi.

Inclou pràctiques d’assajos i de rodatge en set amb directors/res de cinema i televisió a partir de seqüències audiovisuals.

Mòdul III. CÀSTING

Es treballarà  la preparació i l’execució de càsting, el material necessari per poder optar a proves i l’exploració personal de cada perfil per augmentar les possibilitats d’èxit.

TREBALL DE FINAL DE POSTGRAU

Projecte teòrico-pràctic supervisat pels tutors corresponents que es defensarà durant l’últim període de la formació.

 • D’octubre de 2021 a juny de 2022.
 • Dimarts i dijous de 9.00 a 13.00h. En alguns moments concrets l’horari es podrà adaptar a les necessitats de rodatge
 • Inici de curs, 5 d’octubre de 2021
Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 875
    )

  [1] => Array
    (
      [professor] => 15788
    )

  [2] => Array
    (
      [professor] => 6695
    )

  [3] => Array
    (
      [professor] => 879
    )

  [4] => Array
    (
      [professor] => 529
    )

  [5] => Array
    (
      [professor] => 538
    )

  [6] => Array
    (
      [professor] => 7705
    )

  [7] => Array
    (
      [professor] => 9021
    )

)

“El Postgrau d’interpretació en cine i tv de eltimbal va ser un boom d’informació. Veure com cada director veu una cosa diferent i intentar trobar tot allò que busquen, veure com volen treure de tu tot allò que cadascú veu… va ser molt interessant, divertit, productiu i una passada. Massa curt es va fer!”

“Diversió, treball, investigació en diferents mètodes, talent a tope, nervis, alegría… has d’exprimir tot el que puguis de tot el talent que passa per aquest Postgrau. Per repetir i mai deixar d’aprendre “

Paula Bou, Actriu. Promoció 2018-2019

“El postgrau d’interpretació en cine i TV és la millor opció per especialitzar-se en el treball com a actriu a càmera.  La teoria i la pràctica es combinen per donar eines tècniques indispensables i molt útils.
Tenim la sort de poder comptar amb directores i directors amb visions diferents i compartim amb elles assajos i rodatges. Cadascú et dona la seva visió personal i subjectiva del cinema i t’enriqueix a nivell professional. Aprens cada dia coses noves i guanyes en seguretat i experiència. Tota una aventura!!”

Leia Rodríguez, Actriu. Promoció 2020-2021

“En la majoria d’escoles d’interpretació la base del treball actoral és el teatre. Però després quan vols fer el salt a la pantalla et trobes que la tècnica a l’hora d’interpretar és diferent. S’ha d’adaptar al mitjà.
En aquest Postgrau t’acompanyen des del principi en aquests passos. I ho fan de forma gradual, començant pel més bàsic i acabant rodant escenes amb directors de cinema; i durant el camí, rebent classes magistrals d’actors, directors i directors de càsting d’èxit reconegut. Totalment recomanable”

 

Pere Costa, Actor. Promoció 2015-2016

Amb aquesta formació entendràs el que significa estar davant de la càmera i també el que és i s’espera estant al darrere. Aprendràs a preparar-te les separates i les escenes i a saber què en pots aportar tu, creativament, potenciant els teus punts forts.
En acabar, et sentiràs preparada per a afrontar el món professional. A més, a les classes es propicia un ambient segur per a poder arriscar i equivocar-te per aprendre. Trobareu companys/es i professorat que us faran gaudir del camí”

Mar Robles, Actriu. Promoció 2020-2021

“És una molt bona oportunitat per descobrir com es treballa en un rodatge professional de la mà de directores de cinema en actiu a l’àmbit nacional. T’aconsellaran i et guiaran per donar el màxim de tu i entendràs tots els processos i factors d0un rodatge també a nivell més tècnic. Al final, a més, surts amb un material de qualitat per començar a muntar el teu videobook”

Wimbo Productions, Productora

Definiria el treball del postgrau de cine com un treball personalitzat, detallat i adaptat a cada actor i actriu: sigui quina sigui la teva metodologia, trobaràs possibilitat de treballar des del punt on exactament estàs i créixer. Tot això sense deixar de banda el contacte amb la professió de la mà de professionals del sector i amb un programa que estructura molt bé l’aprenentatge”

Andrea Lizarte, Actriu. Promoció 2020-2021

GALERIA DE TREBALLS