Taller d’escriptura creativa sobre el fet social a el timbal

  • el timbal ESCOLA
  • el timbal COMPROMÈS SOCIALMENT

TEATRE SOCIAL

Quan parlem de teatre social fem referència a l’ utilització de les eines i recursos teatrals per tal de transformar una realitat social. Per tant el teatre social es pot veure i/o viure deixant que allò que visualitzes o experimentes  i vius et remogui i et condueixi a una posterior reflexió entorn la realitat social que vivim.

El teatre i les arts escèniques sovint, per no dir sempre, fan referència  a les relacions humanes i a com els individus conviuen entre ells i viuen adaptant-se a tot allò que els envolta i acull: la societat, la naturalesa, el sistema polític i econòmic, les relacions personals etc. Per tant podem dir que tot el teatre és social perquè tot és social, tot el que fem, pensem o diem pot tenir una repercussió en major o menor mesura en la societat en la que vivim.

El punt fort del que anomenem i volem distingir com a teatre social de la resta de teatre és la enorme voluntat de fer propostes artístiques que denunciïn, manifestin o expliquin les mancances i problemes actuals d’ una societat que viu sacsejada per una enorme crisi econòmica i de valors.

A el timbal tenim clar que les arts escèniques poden ésser una poderosa eina de transformació social que ens conviden a l’anàlisi i la reflexió.

Preguntes com ara quina funció pot tenir l’ art per tal de fer visible l’actual crisi que estem vivint, una crisi econòmica i de valors que viu a Europa?,  conviden a una la reflexió individual i col·lectiva de la que volem fer-nos ressò.

Taller d’escriptura creativa sobre el fet social a el timbal
PIIGS. Festival de dramatúrgia sobre la crisi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA SOBRE EL FET SOCIAL A EL TIMBAL

La plataforma de promoció de l’autoria teatral espanyola Perpetuum ha organitzat per la setmana del 24 al 28 de juliol de 2017, un taller d’escriptura creativa sobre el fet social a la nostra seu.

Les formes d’ expressar el malestar són múltiples – ens expliquen la gent de Perpetuum–  i algunes d’elles han perdut, potser la seva força i el seu autèntic valor. És per això que amb aquest taller volen transformar la reivindicació en quelcom artístic per tal de donar-li noves formes d’ expressió als crits d’ auxili i de lluita.

Proposen dos tallers íntimament vinculats:

  • un primer taller d’escriptura social (juliol)
  • i un segon taller de creació. (setembre)

L’objectiu d’aquests tallers és explicar històries. Narrar testimonis. Donar eines creatives a aquells que directament han patit o estan patint la greu situació social i econòmica, encara molt present a Espanya, i ajudar-los així a expressar la seva vivència.

Els tallers van dirigits a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i compromesos amb nous models d’organització i convivència i a les persones directament afectades.

PRIMER TALLER, TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL

En el taller d’escriptura, fonamentalment, farem servir el llenguatge des d’un punt de vista lúdic i desenvoluparem habilitats relacionades amb la imaginació i la teatralitat en el marc de la literatura dramàtica.

Amb els texts sorgits d’aquest taller volem fer-ne una creació artística de manera que allò que ha començat a néixer en un full en blanc acabi essent una proposta escènica dalt d’un escenari.

SEGON TALLER, TALLER DE CREACIÓ ESCÈNICA

Per aquesta segona fase del treball es crearà un equip artístic amb participants en el taller d’escriptura ( integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i persones directament afectades) i actors i actrius professionals.

Tots ells treballaran conjuntament per donar forma a les diferents peces partint de la llibertat creativa per fer la millor proposta. Es partirà de les dramatúrgies sorgides del primer taller per començar a treballar però les vivències dels uns i dels altres i les experiències personals sempre seran un valor afegit i tot plegat, amb la crisi com a motor.

INFORMACIÓ DETALLADA

1. TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL

Quan:

Del 24 al 28 de juliol, 2017.

Horaris:

de dilluns a divendres de 18 a 21h.

Professor:

Antonio Morcillo López

Preu: 90€ (amb la teva inscripció estàs possibilitant que un company amb pocs recursos econòmics pugui participar en el mateix taller que tu)

2. TALLER DE CREACIÓ

On i quan:

A el timbal: Setembre ( a determinar)

Horaris: a determinar

Preu: gratuït

Professor i coordinador:

Antonio Morcillo López

Inscripcions i informació a: info@perpetuum.cat

Organitza: Perpetuum, el timbal.