El Postgrau en Tècnica d’Interpretació 2017-2018 visita la Sala Versus Glòries de Barcelona

  • el timbal ESCOLA

EL POSTGRAU EN TÈCNICA D’INTERPRETACIÓ 2017-2018 VISITA LA SALA VERSUS GLÒRIES DE BARCELONA

El proper dia 3 de juliol, a les 19:30 h els actors i actrius del Postgrau en Tècnica de Interpretació. Metodologia Coda de el timbal, Centre de Formació i Creació Escènica presentaran els seus últims dos projectes de formació intensa i personalitzada a la Sala Versus Glòries.

UN TRET AL CAP I LA INFORMACIÓ VERAÇ

La cloenda d’aquesta ja catorzena edició del postgrau ens permetrà gaudir de la feina feta durant aquest últim trimestre del curs entorn a dues obres d’autors contemporanis. La primera que podrem veure és “Un tret al cap” de Pau Miró, recentment guardonat per aquesta obra, interpretada per Maria Mandret, Roser Justícia i Sandra Molins.

Estrenada ara tot just fa un any al Grec 2017, reflexiona sobre l’ofici de periodista i l’obligació, al seu codi deontològic, d’oferir informació veraç i contrastada que permeti posicionar-nos davant els fets, sense condicionaments ni pressions procedents d’instàncies del poder, però … això és possible?

DEFENSA DE DAMA I LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La segona obra que podrem veure és “Defensa de Dama” d’Isabel Carmona i Joaquín Hinojosa, dos històrics del teatre valencià i espanyol que al principi del 2000 van realitzar una intensa tasca de documentació i treball de camp per crear sense dubte una de les obres més crues i denunciadoras de la violència de gènere contra les dones, un dels crims encoberts desgraciadament més habituals de la nostra societat.

Serà interpretada per Jordi Ciurana, Aitziber Doistua i Àlex Saiz.

El Postgrau en Tècnica d'Interpretació 2017-2018 visita la Sala Versus Glòries de Barcelona
Programa de mà d’Un tret al cap i Defensa de Dama, juliol 2018

METODOLOGIA CODA I L’ACTOR / ACTRIU ORGÀNIC

L’activitat del Postgrau en Tècnica de interpretació dirigida a actors i actrius amb formació i / o experiència escènica que volen consolidar el seu ofici i revisar els procediments de preparació i execució escènica, se sustenta en una sòlida metodologia de treball creada pels professors Fausto Carrillo i Ricard Boluda.

Especialistes en diagnosticar les dificultats i disfuncions dels intèrprets i en oferir propostes específiques de treball ajustades a les seves necessitats, els seus procediments de treball potencien la comprensió i pràctica del propi procés creador.

L’objectiu essencial del treball està en l’exploració de les dificultats actorals relacionades amb la percepció i comprensió de la situació del personatge, i amb els aspectes vinculants a la pèrdua de l’organicitat i la interrelació en el joc escènic.

En els processos d’aprenentatge i estudi dels respectius projectes que es treballen, els actors aprenen a percebre quan perden l’organicitat i quins factors creen les condicions necessàries perquè es produeixi de nou.

Entre aquestes condicions la metodologia Coda ha elaborat tècniques específiques de preparació del text i de concreció de l’acció escènica que vinculen permanentment la preparació interna i externa de l’actor, sense disociarlas.

Per a més informació cliqueu aquí.