Un estiu per divertir-se fent teatre, per aprendre i per descobrir noves disciplines.

 • el timbal ESCOLA
 • el timbal FORMACIÓ

L’estiu ja és aquí!
I els nostres cursos intensius de teatre i interpretació també!

 

Ja se sap que l’estiu és un gran moment per descansar. Però , i què fem amb aquests dies llarguíssims que misteriosament apareixen amb la calor quan ja hem anat a la platja, menjat el gelat i fet la migdiada? Una bona idea és utilitzar part d’aquest cursos intensius que ens regala l’estiu a formar-nos en les passions que durant la resta de l’any, potser, queden aparcades.

El moment de triar

Ara, però, cal triar. Mirar, buscar, preguntar. Valorar: continuo el que ja vaig provar l’estiu passat o provo alguna cosa nova? Em centro només amb una activitat o en combino dues? Faig allò que sé que, tot i suposar un petit repte, em ve tant de gust? Continuo amb els mateixos companys/es o canvio d’aires? Val la pena remenar entre les diferents propostes i intentar encertar-la.

L’estiu no és un temps perdut o no té perquè ser-ho. El nou codi d’hàbits i conducta que permet el ‘trencar’ amb el dia a dia del curs o de els horaris de feina d’hivern possibilita que les activitats d’estiu siguin una oportunitat de formació personal . Cal, això sí, trobar allò que ens motivi i que faci que descobrim o posem en marxa aquelles habilitats o passions que potser han estat relegades a un segon terme durant la resta de l’any. Vols fer teatre?

Infants i joves

Durant les vacances escolars, sobretot les d’estiu, sol passar que els nostres fills i filles, si no continuen amb alguna activitat , visquin un descens en els seus nivells de motivació i caiguin en el tedi i l’avorriment que, portat a extrems, pot derivar en apatia i manca de rutina i hàbits saludables. D’altra banda, conciliar la vida familiar i la professional de les famílies en aquestes dates és especialment complicat i moltes persones opten per fer d’aquesta realitat una oportunitat i animar als seus fills/es a participar en activitats de lleure (com casals) i/o formatives (cursos per a joves) que permeten que els i les joves o nens/es continuïn aprenent i desenvolupant-se durant les vacances.

Adults

Per a les persones adultes, l’estiu també es un canvi en certes rutines on sovint apareixen més espais per a poder dedicar a interessos o nous aprenentatges.
Per la seva diversitat i la seva curta durada, els cursos intensius són una finestra d’oportunitats per a trobar el que més encaixi en funció dels teus interessos i necessitats. Pots realitzar cursos de temàtiques diferents i aprofitar per a aprofundir en aspectes relacionats amb el teu sector o bé descobrir nous camps. Si t’agrada el curs i el timbal, a més, són cursos ideals per a plantejar-se continuar la formació durant el curs. Decidir fer un curs d’interpretació d’estiu a més, és una oportunitat per divertir-te, aprendre coses noves i millorar les teves competències transversals i , en general, el teu perfil professional i personal.

Les nostres recomanacions….

 

 

 • Interpretació Inicial

Si no has fet mai teatre aquest curs et permetrà conèixer el fet teatral, millorar l’expressivitat, potenciar la teva creativitat i l’autoestima i viure l’experiència del treball en grup.

 • Improvisació

Si t’agrada jugar o vols iniciar-te en el món del teatre, la improvisació és una eina potentíssima que et permetrà entrenar l’espontaneïtat i l’enginy així com descobrir i utilitzar les possibilitats del cos en l’expressió dramàtica. Els riures estan assegurats….

 

 

 

 • Interpretació per cinema i tv

Si vols saber com es prepara un actor/actriu davant d’un guió cinematogràfic i quines peculiaritats té respecte a l’actuació teatral així com aprendre a mesurar l’expressivitat per càmera per a crear personatges veraços i capaços de commoure, aquest curs és una molt bona introducció . Es demana, això sí, tenir nocions d’interpretació teatral per a l’aprofitament de la formació. Descobriràs que la càmera és la teva millor aliada si la saps jugar a favor.

 • Màscara i pedagogia Lecoq

Les màscares són una eina essencial per a l’entrenament de l’actor i una part fonamental de la pedagogia de Jacques Lecoq i del teatre físic. L’ús de la màscara ens permet desenvolupar la presència escènica, explorar la construcció corporal i exercitar el sentit del ritme intern i extern així com accedir a diferents territoris teatrals. Un viatge apassionant si ja tens una mínima base teatral.

 • Creació teatral

Hi ha infinitats de formes i processos per crear, i la creació col·lectiva ha sigut i és una d’elles, molt utilitzada, tant per petites com per grans companyies d’arreu del món. Partint de la base d’un tema d’interès comú, el curs proposa la posada en marxa un procés creatiu col·lectiu i individual buscant els estímuls, l’exploració i l’endreça del material generat. Si ja tens certa experiència teatral i vols iniciar-te en el món de la creació, aquesta proposta és la teva.

 • Veu i comunicació

Si busques millorar la teva capacitat comunicativa oral, aquest és el teu curs. Podràs iniciar-te en l’observació dels teus hàbits posturals i tensionals i prendràs consciència de la respiració per tal d’alliberar la teva veu natural. Mitjançant exercicis de vocalització i ressonància aprendràs a projectar i expressar-te a través de la veu. Si ets professor/a, advocat/da o et dediques a alguna professió on l’expressió oral (i corporal) sigui un punt important del teu dia a dia, aquest curs serà una inversió per a prevenir lesions i descobrir possibilitats expressives.

 • Interpretació de cançons

Un cantant és un actor que expressa cantant. Tenim text, música, silencis, el llenguatge no verbal… Un bon intèrpret farà que aquests elements s’integrin i s’alimentin els uns amb els altres. Si tens curiositat i gust pel cant o bé ets intèrpret i necessites tenir més eines per a defensar una cançó a escena, apuntat ja . Durant una setmana, com a mínim, viuràs en un musical.

 • El cos a escena i Tècnica presence

Si vols treballar amb el cos en moviment i explorar les seves capacitats expressives , amb aquests dos cursos d’entrenament corporal tens la oportunitat de fer-ho de la mà de dues ballarines especialitzades en el treball amb intèrprets. Aquests cursos estan adreçats a tothom qui vulgui descobrir el potencial de moviment d’una manera conscient i també a professionals, doncs l’objectiu és explorar els camins per aconseguir un cos disponible i expressiu a qualsevol proposta escènica a través de la pròpia fisicalitat.

 • Pedagogia teatral

Si sou professionals de l’educació,o esteu interessats/des en la pedagogia de l’expressió dramàtica i les tècniques de creativitat teatral, no us podeu perdre aquest curs. Es donaran eines pel disseny i l’ estructura d’un taller de creativitat teatral, dels tipus d’activitats que el conformen i dels seus elements didàctics, de la mà d’un dels autors del llibre Creatividad Teatral (Ed. Ñaque).

Doncs ja sabeu, si voleu fer d’aquest estiu un estiu per aprendre, descobrir noves disciplines i seguir aprenent , el timbal us ha preparat una oferta de cursos de teatre i interpretació impossible de rebutjar.
Us hi esperem!