EL TIMBAL ESCOLA DE TEATRE I INTERPRETACIÓ DE BARCELONA

  • el timbal ESCOLA
  • el timbal COMPROMÈS SOCIALMENT
  • el timbal FORMACIÓ

EL TIMBAL ESCOLA DE TEATRE I INTERPRETACIÓ DE BARCELONA

 

El timbal, Centre de Formació i Creació Escènica, va néixer fa més de 50 anys, com a escola de teatre i interpretació de Barcelona, unida a una forta vocació de compromís social i pedagògic.

 

De ser actor i actriu se n’aprèn jugant, sentint, creant, assajant i rodant.
Equivocant-se. Buscant i provant. Apassionant-se.
No existeix un altre camí. I mai no ha existit.
Som aquí per acompanyar-te a arribar on et proposis

 

Plans d’estudi d’el timbal

 

el timbal, Centre de Formació i Creació Escènica, imparteix des de la seva aprovació oficial per part de la Generalitat de Catalunya el Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral.

El cicle formatiu està configurat per 10 mòduls formatius, dels quals 9 s’imparteixen al centre educatiu i inclouen matèries com a tècniques d’interpretació, entrenament corporal i de la veu, màscara, cant, muntatges escènics, tècniques de dinamització, tècniques d’expressió i comunicació, entre d’altres, i un  mòdul específic  corresponent a les hores de pràctiques externes a empreses del sector.

El Cicle Formatiu Oficial en Tècniques d’actuació teatral consta de 2000 h, impartides en dos anys acadèmics, de les quals 1834 h són presencials al centre de formació i les restants 166 h, corresponen a les pràctiques externes.

Si vols més informació del Cicle Formatiu, clica aquí

cicle formatiu de grau superior en tecniques d'actuació teatral el timbal

 

Adreçat a totes aquelles persones, futures actrius i actors, que vulguin formar-se a nivell professional i desenvolupar-se en l’ofici actoral.

El programa d’assignatures compta amb totes les matèries necessàries perquè l’alumnat assoleixi un domini suficient del propi cos, de la veu i de les tècniques d’actuació de base. El programa compta amb l’aplicació del tècniques de formació pròpies (sistema CODA).

Consta d’un total de 900h de formació + 400 hores de treball autònom repartides en dos cursos lectius, d’octubre a juny.

Si vols més informació del Pla de Formació Actoral, clica aquí

Pla de formació actoral el timbal

 

Formació amb el mateix rigor que la formació a professionals, però adaptat en horaris i disciplines. Tant si vols millorar certes aptituds, com si sents atracció per les Arts Escèniques i cerques l’enriquiment personal.

La pràctica dels llenguatges escènics possibilita el desenvolupament de la capacitat de comunicar-nos i desvetlla la nostra actitud creadora. La formació per a adults està orientada a desenvolupar les sensibilitats artístiques en totes aquelles persones que se senten atretes pels valors que imprimeixen les arts escèniques.

Si vols més informació dels cursos de teatre per adults, clica aquí

cursos regulars per adults, joves, nenes i nens

 

L’expressió dramàtica, el teatre, la interpretació, el moviment, son unes de les formes d’expressió més complertes per potenciar el desenvolupament total de la persona, ja que es basen en el moviment, la paraula, la creativitat i l’espontaneïtat

Es pretén inculcar els valors que imprimeix una formació artística, així com potenciar la sensibilitat i les capacitats d’expressió i comunicació dels joves.

Si vols més informació sobre els cursos de teatre per a joves, clica aquí

cursos regulars joves el timbal

Apostem per un aprenentatge vivencial on, mitjançant els jocs teatrals, els infants experimenten i investiguen amb tot allò que els inquieta, els motiva i els encurioseix adquirint així experiències que els acompanyen en el seu desenvolupament personal. Treballem amb una metodologia lúdica i respectuosa amb les necessitats pròpies de l’alumnat.

Si vols més informació sobre els cursos de teatre per a infants, clica aquí

cursos nenes i nens el timbal

Programa anual de formació i perfeccionament que permet l’adquisició d’eines per a la creació de peces teatrals en col·lectiu i per al desenvolupament de la pròpia veu i l’autonomia creativa de l’intèrpret. Basat en la pedagogia de Jacques Lecoq, el postgrau aprofundirà en el coneixement de diferents territoris teatrals i les seves dinàmiques tant a nivell dramatúrgic com interpretatiu.

Si vols més informació sobre el postgrau en creació teatral, clica aquí

postgrau en creació teatral el timbal

 

Coaching formatiu personalitzat que permet la conquesta i domini de la organicitat en escena.
Som especialistes en diagnosticar els problemes i disfuncions dels intèrprets i en oferir propostes específiques de  treball ajustades a les seves necessitats.

Si vols més informació del postgrau d’interpretació teatral, clica aquí

Postgrau d'interpretació teatral el timbal

 

 

Valor afegit de el timbal

 

Model pedagògic propi. Sistema CODA

Com a escola d’interpretació de Barcelona, als darrers vint anys ha estat capaç de generar una nova generació de formadors pedagogs i un intens treball d’investigació sobre la formació essencial de l’actor, creant la seva pròpia metodologia, el Sistema Coda.

 

model pedagògic escola el timbal

 

Principis pedagògics del nostre model d’aprenentatge

  • Centrar la nostra atenció en els alumnes i els seus processos d’aprenentatge personals.
  • Treballar per construir aquest aprenentatge des de la col·laboració entre alumnat, professorat, tutors.
  • Promoure un model d’aprenentatge experiencial i constructivista. La construcció de l’experiència promou la comprensió d’un mateix com a jugador dins de el joc amb els altres jugadors, i alhora de el propi joc com un camp de possibilitats obert.
  • Apostar per un enfocament metodològic sempre integrador, sistèmic i holístic, que mai perd de vista la interrelació de tots els aspectes que es posen en joc.

valors el timbal, escola de teatre i interpretació de Barcelona

 

 

 

El timbal. Referent, compromès i cooperativista

 

El timbal, amb més de 50 anys d’història s’ha guanyat per dret propi ser referent indiscutible de base, en la formació escènica del nostre país:

• És l’escola de teatre de Barcelona, degana en la introducció al nostre país d’una formació teatral moderna (1969).
• És l’escola privada d’interpretació de Barcelona que programa en primer lloc, una formació professional per a actors i actrius (1995).
• És l’escola que impulsa com a membre fundador la creació de l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET 1999).
• És la primera cooperativa que neix en l’àmbit educatiu de les arts escèniques (2010).
• És una de les escoles de teatre de Barcelona i de la nostra comunitat, que des de 2009 forma part de la comissió de treball i disseny del títol del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral aprovat el 2015.

La difusió, creació i potenciació de la nostra cultura ha estat una de les senyes de la nostra identitat, així com el nostre compromís d’actuar sempre a partir d’uns valors compromesos, aquells que assumim com a cooperativa: una economia social, col·laborativa, solidària i sostenible.