Pla de formació actoral

Adreçat a totes aquelles persones, futures actrius i actors, que vulguin formar-se a nivell professional i desenvolupar-se en l’ofici actoral.

El programa d’assignatures compta amb totes les matèries necessàries perquè l’alumnat assoleixi un domini suficient del propi cos, de la veu i de les tècniques d’actuació de base. El programa compta amb l’aplicació del tècniques de formació pròpies (sistema CODA).

Consta d’un total de 900h de formació + 400 hores de treball autònom repartides en dos cursos lectius, d’octubre a juny. El compromís d’assistència i de pagament és anual.

Per qualsevol dubte, contacta amb nosaltres a escola@eltimbal.org , trucant al 933027347 o omplint el formulari. Contactarem amb tu de seguida.

Resum
Per formalitzar la inscripció com a persona aspirant a les proves d’accés caldrà inscriure’s a la secretaria del centre i abonar les taxes corresponents.

Convocatòria de juliol

 • Divendres 8 juliol de 15 a 20 hores.
 • Període d’inscripció: del 25 d’abril a 1 de juliol.

Convocatòria de setembre

 • Proves d’accés individuals durant tot el mes de setembre. Informa’t a secretaria escrivint a escola@eltimbal.org o trucant al 933027347.

 

L’assistència i la puntualitat a tots els exercicis de les proves són obligatòries, així com la utilització de roba còmoda i adient per a les proves. És necessari venir amb roba de treball negre, de màniga llarga ample tipus camisa i pantalons tipus xandall també llargs (shorts no). Cal portar mitjons antilliscants o anar descalços.

La prova s’estructura en dos blocs de dues hores amb una pausa de 30 minuts entre els dos.

En el moment de la inscripció a la prova se us proporcionaran els monòlegs proposats pel centre, dels quals n’haureu de triar un (en castellà o català) i el poema per la prova de veu.
També es podrà presentar qualsevol dels monòlegs proposats per a les proves de l’ESAD . En aquest cas, però, caldrà comunicar-ho al centre i facilitar una còpia digital en el moment de la inscripció a les proves.

Durant la primera part es treballarà amb el professorat d’entrenament de cos i de veu per tal de portar a terme una avaluació inicial de les aptituds de les persones aspirants. En aquesta part, a més, es farà un treball sobre el poema que el centre us proporcionarem uns dies abans de la prova. Es tracta de proves comunes on es treballa amb el format de grup-classe.

Durant la segona part es treballarà amb el professorat d’interpretació. La prova constarà d’una part comuna (grup-classe) on es plantejaran exercicis d’imaginari , improvisació , vinculació i interrelació. La part individual consistirà en la presentació del monòleg triat.

Es valorarà la capacitat interpretativa així com la de proposta escènica. L’aspirant pot portar el vestuari i l’ escenografia que consideri important per la posada en escena del seu monòleg.

La comissió avaluadora estarà designada per l’equip directiu del centre i constarà d’entre dos a quatre professors/res de diferents matèries.

Els resultats seran ADMÈS O NO ADMÈS (i en aquest cas una recomanació per tal de poder tornar a intentar-ho el proper curs si es desitja) i es comunicaran via mail.
Un cop la persona és admesa s’inicia el procés de matriculació. El Centre ofereix un màxim de 16 places i es van omplint en estricte ordre d’inscripció.

Pla Estudis
Matèries

Obligatòries

 • Tècnica d’Interpretació ( Naturalisme, Comèdia clàssica, Teatre Èpic )
 • Interpretació a càmera
 • Taller d’Interpretació
 • Màscara
 • Entrenament del cos
 • Entrenament de la veu
 • Improvisació
 • Taller escènic
 • Introducció a l’anàlisi teatral

Complementàries*

 • Lluita escènica
 • Cant
 • Formació i orientació laboral
 • Dramatúrgia

*Les matèries complementàries es cursaran en horari de dilluns o dimecres de 20 a 22h.

 

Material per la prova d'accés

En el moment de la inscripció a la prova se us proporcionaran els monòlegs proposats pel centre, dels quals n’haureu de triar un (en castellà o català) i el poema per la prova de veu.

També es podrà presentar qualsevol dels monòlegs proposats per a les proves de l’ESAD . En aquest cas, però, caldrà comunicar-ho al centre i facilitar una còpia digital en el moment de la inscripció a les proves.

Inici del curs

Dilluns, 3 d’octubre del 2022.

Sessions Informatives

Al llarg del curs, fem sessions informatives per a conèixer més profundament el pla d’estudis i la metodologia de treball.

Divendres 11 de març a les 16:30h. Online.
Dilluns 4 d’abril a les 17h. Online.
Divendres 22 d’abril a les 16h Presencial.
Dilluns 27 de juny a les 15h. Online.

Et pots apuntar clicant aquí

Si vols saber-ne més, truca a la secretaria i informa’t: 933027347

 

 

 • Dilluns, dimecres i divendres de 16h a 20h (12 hores setmanals)

Un cop acabada aquesta formació es pot accedir a les proves per les especialitzacions:

Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 875
    )

  [1] => Array
    (
      [professor] => 529
    )

  [2] => Array
    (
      [professor] => 528
    )

  [3] => Array
    (
      [professor] => 873
    )

  [4] => Array
    (
      [professor] => 19539
    )

  [5] => Array
    (
      [professor] => 19267
    )

  [6] => Array
    (
      [professor] => 21496
    )

  [7] => Array
    (
      [professor] => 881
    )

  [8] => Array
    (
      [professor] => 23213
    )

  [9] => Array
    (
      [professor] => 866
    )

  [10] => Array
    (
      [professor] => 5434
    )

  [11] => Array
    (
      [professor] => 20653
    )

  [12] => Array
    (
      [professor] => 23458
    )

)

“A eltimbal vaig descobrir companys/es i professorat excepcionals, que van fer descobrir el meu potencial com a actor. Vaig aprendre mil coses sobre l’actuació però sobre tot vaig entendre el que és ser actor”

“eltimbal no és només una escola, és també una família”

Arnau Álvarez. Actor. Promoció 2017-2019.

Arnau Álvarez,

“Foren dos anys de descoberta i de creixement. Fent PFA a eltimbal he après amb cadascuna de les classes i he confirmat que el teatre (m’)és necessari”

Francina Noguera. Actriu. Promoció 2017-2019.

Francina Noguera,

Abrir chat
Et podem ajudar? ¿Te podemos ayudar?
Et podem ajudar? ¿Te podemos ayudar?