Cicle Formatiu de Grau Superior en tècniques d’actuació teatral.

eltimbal, Centre de Formació i Creació Escènica, imparteix des de la seva aprovació oficial per part de la Generalitat de Catalunya el Cicle Formatiu de Grau Superior en “Tècniques d’Actuació Teatral”.

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral té com a objectiu aplicar les tècniques d’interpretació, de moviment i de veu per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, per realitzar tasques de dinamització basades en l’actuació i per ser capaç de preparar en tècniques d’expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.

El cicle formatiu  està configurat per 10 mòduls formatius, dels quals 9 s’imparteixen al centre educatiu i inclouen matèries com a tècniques d’interpretació, entrenament corporal i de la veu, màscara, cant, muntatges escènics, tècniques de dinamització, tècniques d’expressió i comunicació, entre d’altres, i un  mòdul específic  corresponent a les hores de pràctiques externes a empreses del sector.

El Cicle Formatiu Oficial en “Tècniques d’actuació teatral” consta de 2000 h, impartides en dos anys acadèmics, de les quals 1834 h són presencials al centre de formació i les restants 166 h, corresponen a les pràctiques externes.

 

Si vols assistir a alguna de les nostres sessions informatives pel curs 2024-25, pots inscriure’t-hi emplenant el formulari de la formació que t’interessa!
Per qualsevol dubte, contacta amb nosaltres a escola@eltimbal.org , trucant al 933027347 o a través del formulari web.

A qui s’adrecen

A totes aquelles persones que vulguin assumir competències professionals per a actuar en viu i en mitjans audiovisuals i esdevenir expertes en l’anàlisi i l’aplicació de l’expressió dramàtica en tots els seus àmbits possibles.

Sortides profesionals

Es defineixen per tant quatre possible sortides professionals:

 • Actor-actriu de teatre
 • Actor-actriu de cinema i tv
 • Especialista en activitats de dinamització
 • Especialista en tècniques d’expressió i de comunicació
PLA D’ESTUDIS DEL CICLE FORMATIU AL NOSTRE CENTRE

D’acord amb el decret aprovat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat que defineix el disseny curricular del nou CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral, i seguint, a la vegada, els criteris propis d’aprenentatge, eficàcia i qualitat que han tingut els nostres estudis professionals, El Timbal, Centre de Formació i Creació Escènica presenta el seu pla d’estudis professional per als cursos 2023-2024:

PRIMER CURS:
 • Interpretació
 • Interpretació per a cinema i tv
 • Entrenament corporal
 • Màscara i anàlisi del moviment
 • Dansa
 • Entrenament de la veu parlada
 • Pràctica escènica
 • Formació i Orientació Laboral
 • Improvisació
 • Introducció a l’anàlisi teatral

(nombre d’hores lectives: 979 h)

Les matèries en negreta corresponen als continguts de les unitats formatives creades pel Centre, exercint la seva competència i llibertat per a programar de les 1834 h, les 132 hores de lliure disposició. Les restants matèries corresponen al desplegament exercit, degudament contextualitzat, dels 9 mòduls professionals definits pel Disseny Curricular del Decret Llei.

SEGON CURS:
 • Interpretació
 • Entrenament corporal
 • Entrenament de la veu parlada
 • Cant
 • Taller de Creació
 • Muntatge escènic final
 • Màscara Tragèdia
 • Eines de dinamització i pedagogia teatral
 • Dramatúrgia
 • Projecte integrat
 • Pràctiques en centres de treball

(nombre d’hores lectives: 1021 h)

Les matèries en negreta corresponen als continguts de les unitats formatives creades pel Centre, exercint la seva competència i llibertat per a programar de les 1834 h, les 132 hores de lliure disposició. Les restants matèries corresponen al desplegament exercit, degudament contextualitzat, dels 9 mòduls professionals definits pel Disseny Curricular del Decret Llei.

REQUISITS PROVES D'ACCÉS

Per la Resolució EDU/420/2023, de 9 de febrer de 2023, es convoca la prova específica d’accés al cicle formatiu de grau superior del títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en tècniques d’actuació teatral, corresponent al curs 2023-2024.

REQUISITS ACADÈMICS DE LA PROVA ESPECÍFICA D’ACCÉS

Per tal de ser admès a la prova, l’aspirant haurà de lliurar presencialment a la secretaria del centre o bé mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial del centre (escola@eltimbal.org) la documentació següent:

 • Complementació del model de sol·licitud, que permetrà disposar d’un número de dorsal per a les proves. Si vols descarregar-te el model de sol·licitud, fes click aquí.
 • Fotocòpia del DNI
 • Un fotografia en color, mida carnet.
 • Pagament de la taxa d’inscripció a la prova per transferència bancària (70 euros) En el moment de la inscripció us farem arribar el número Iban per tal de fer la transferència.

El centre contestarà aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què l’aspirant en tingui constància. A més, l’aspirant rebrà quan s’inscriu a secretaria per la prova específica d’accés, les dues opcions de monòlegs que la comissió de la prova ha preparat. Les rebrà en català i en castellà, i haurà de preparar i memoritzar tant sols un d’ells i en l’ idioma que vulgui, com a requisit de preparació de la prova.

REQUISITS ACADÈMICS DE MATRICULACIÓ

Per a poder matricular-se al cicle formatiu, aquest proper curs 2023-2024, cal disposar de:

 • Tenir 18 anys o complir-los aquell any.
 • Certificat nominal de superació de la prova específica d’accés 2023-2024
 • Document oficial o resguard de tramitació que acrediti que l’aspirant té el títol de batxillerat (o equivalent).
 • O bé, si no és té el batxillerat o es prové d’un CFGM, s’ha de fer la prova comuna d’accés a un CFGS de la branca d’Arts plàstiques i disseny fent les àrees de català, castellà, anglès i matemàtiques o història (a escollir entre una de les dues assignatures)Per a més informació clica aquí
 • O bé, títol d’un CFGS d’una altra especialitat ja cursat.
 • Per a alumnat estranger, cal que tinguin l’homologació del títol de batxillerat.

NORMATIVA

 • Decret 85/2015, de 2 de juny,
  pel qual es crea el títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en tècniques d’actuació teatral, i se n’estableix el currículum. (DOGC núm. 6886, de 5.6.2015)
 • Resolució EDU/420/2023, de 9 de febrer de 2023,
  per la qual es convoca la prova específica d’accés al cicle formatiu de grau superior del títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en tècniques d’actuació teatral, corresponent al curs 2022-2023 (DOGC núm. 8353  01/03/2021)

 

CONVOCATÒRIES

el timbal obre dues convocatòries de la prova d’accés, una al juny i l’altra al setembre, sempre hi quan quedin places lliures.

 

CONVOCATÒRIA DE SETEMBRE 

Proves d’accés individuals durant el mes de setembre. Informa’t a la secretaria del centre escrivint a escola@eltimbal.org o trucant al 93 302 73 47.

 

Publicació de llistes d’admesos i exclosos i de llistes de qualificacions

Totes les publicacions es podran consultar per internet al web del centre, sense desplaçaments, anonimitzant les dades d’acord amb la normativa de protecció de dades.

Presentació de reclamacions

Les reclamacions contra les qualificacions provisionals, com també les peticions de revisions d’exàmens, es presentaran mitjançant l’enviament d’un correu electrònic a la bústia electrònica oficial del centre. El Centre respondrà amb un altre correu electrònic d’acusament de rebuda de la reclamació.
Pel que fa a les peticions de revisió d’examen, quan l’aspirant demani vista del mateix, se li enviarà per correu electrònic i es farà una revisió preferentment telefònica.

MATRÍCULA AL CURS 2023-2024

Un cop superada la prova d’accés, els aspirants rebran el lliurament personal del certificat de superació de les proves. En concret, per a la prova de juliol, el dia 3 de juliol; per a la prova de setembre, el dia 13 de setembre.

Amb aquest certificat i la comprovació dels documents acadèmics exigits en regla, l’estudiant es podrà matricular al Centre del 3 al 21 de juliol per a aquells i aquelles que han obtingut plaça a la prova de juny; i del 13 al 20 de setembre per a aquells i aquelles que han obtingut plaça a la prova de setembre.

L’horari d’atenció serà de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 h.

L’inici de les classes lectives és el 18 de setembre.

ATENCIÓ AL PÚBLIC. CONSULTES

Per a qualsevol consulta, poseu-vos en contacte amb nosaltres mitjançant un correu electrònic adreçat a la bústia electrònica oficial del centre (escola@eltimbal.org).

L’horari escolar al Centre és de dilluns a divendres, de 09:00 a les 15:00 h

L’inici de les classes lectives és el 18 de setembre.

Del 3 al 21 de juliol de 2023 per a les proves fetes al juny.

Del 13 al 20 de setembre de 2023 per a les proves fetes al setembre.

Professorat
Array
(
  [0] => Array
    (
      [professor] => 877
    )

  [1] => Array
    (
      [professor] => 875
    )

  [2] => Array
    (
      [professor] => 529
    )

  [3] => Array
    (
      [professor] => 528
    )

  [4] => Array
    (
      [professor] => 873
    )

  [5] => Array
    (
      [professor] => 19539
    )

  [6] => Array
    (
      [professor] => 10064
    )

  [7] => Array
    (
      [professor] => 881
    )

  [8] => Array
    (
      [professor] => 23213
    )

  [9] => Array
    (
      [professor] => 866
    )

  [10] => Array
    (
      [professor] => 530
    )

  [11] => Array
    (
      [professor] => 540
    )

)

“El CFGS m’ha donat les eines teòriques i pràctiques necessàries per treballar com actor al món professional i per entendre que el teatre és un joc d’equip. Grans professionals t’acompanyen i t’assessoren en tot moment en el teu procés d’aprenentatge i t’ajuden a trobar i potenciar el millor de tu com artista de l’escena. Encara que ja no en sigui alumne, una part de mi sempre serà a les aules d’El Timbal!”

Jordi Ciurana. Actor i Creador. Promoció 2015-2017.

Jordi Ciurana,

“Una de les experiències que vaig viure al començar el CFGS va ser adonar-me’n que el món del teatre era molt més gran del que em pensava. Els professors i professores t’obren portes a universos creatius immensos i que t’omplen de ganes d’aprendre i absorbir-ho tot.
Un dels punts forts de eltimbal és que té la seva pròpia metodologia, que es basa en un sistema interpretatiu creat per professionals de la casa. Penso que això és molt productiu a l’hora de començar a endinsar-te en el món de la interpretació, ja que et marca una línia de treball, un camí a recórrer i una seguretat i autoconsciència d’allò que aprens”

Laura Solé, Actriu. Promoció 2015-2017.

Galeria de treballs
Abrir chat
Hola! Voldria més informació / Querría más información